Промяна
Основни ЯстияРЕЦЕПТИ

Ето каква е тайната на сочните кюфтета

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Кюфтетата са едно от най-любимите ни ястия. Те се приготвят от кайма, лук и прецизно подбрани подправки, които да им придадат още повече вкус. Има си обаче известни специфики, когато става въпрос не само за вкусни, но и сочни кюфтенца. Добре би било да сте запознати с тях, ако искате да изненадате всички у дома с поднесената храна в чиниите им.

Каква е тайната на сочните кюфтета?

• Кайма;

Първото нещо, към което трябва да подходите отговорно, е каймата, която се използва при направата на кюфтетата. Задължително е да използвате смес от два вида месо. Най-добър краен резултат има, когато смесите 60 % свинска кайма с 40 % телешка. За предпочитане е да се добави и малко сланина, за да може накрая да я има точно онази сочност, за която говорим през цялото време.

• Подправки;

Подправките са второто нещо, което не бива да пренебрегваме, когато приготвяме това блюдо. Чубрицата е задължителна, говорим ли за кюфтета. В допълнение може да сложите и магданоз, черен пипер, кимион и лук.

• Бира;

Бирата е онази магическа съставка, която в никакъв случай не бива да пропускате, ако искате освен вкусни и сочни, кюфтетата да бъдат и пухкави. Когато овкусявате каймата с подправките, задължително я полейте и с малко количество бива. Оставете така за известно време, за да може месото да поеме от ароматите и алкохолното питие.

Ако не ви се намира бира под ръка, може да я замените с една лъжица кисело мляко и пак ще се получи тази сочност, която е много важна за пържените или печените кюфтета.

• Хляб.

От край време бабите ни, докато са месили каймата, са добавяли и по малко хляб към нея. Сухата филия хляб предварително се потапя във вода или прясно мляко. Сместа се оставя за около час в хладилник. Хлябът допринася за хомогенната смес и при пържене кюфтетата ще се запазят цели.

Следвайте тези насоки и сме сигурни, че ще успеете да приготвите невероятно вкусни и сочни кюфтенца, които ще се превърнат в любими на цялото ви семейство.

Материалът Ето каква е тайната на сочните кюфтета е публикуван за пръв път на Кулинарни рецепти.

Още Новини

Back to top button