Промяна
ИкономикаРЕЦЕПТИ

Невероятно, но факт: Майка храни семейството си за 22 лв. на седмица РЕЦЕПТИ

Пестелива майка казва, че може да приготви рецепти, които изхранват семейството, само за 22 пенса на човек, пише varna24.b.

29-годишната Грейс Мортимър споделя рецепти онлайн, за да помогне на семействата при кризата с разходите за живот и твърди, че може да нахрани своите само за 10 паунда на седмица (б.р. това са 22,65 лева).

Тази идея й хрумна за първи път по-рано тази година, тъй като се тревожеше как нарастващите разходи ще се отразят на семейството й.

Тя обяснява: „Много съм притеснена за семейството ми заради кризата с цените. Това е ужасяващо.

„За щастие ние може да отопляваме дома си и да си приготвим що-годе добре храната, но знам, че много хора трябва да направят избор между двете.

„Много е депресиращо, а и идва зима. Просто искам да помогна на хора, които имат наистина ограничен бюджет.

„Обичам да готвя, така че ми се стори добър начин да помогна. Хората просто не могат да повярват каква качествена храна можете да се приготви само за 10 паунда.“

Първоначално Грейс и нейният партньор Том имаха бюджет от 50 паунда на седмица, за да изхранват себе си и шестгодишния си син. Но тогава майката осъзна, че може да приготви закуска, обяд и вечеря за една седмица за много по-малко пари.

Нейните ястия съдържат малък брой съставки и са лесни за готвене.

Тя публикува пет хранения седмично, които изхранват четиричленно семейство, с остатъци за обяд, за да прекарат работната/учебната седмица.

Например от 27 септември до 1 октомври тя е публикувала пет хранения – които възлизат на обща стойност само 8,89 паунда (20,10 лв.).

Това бяха болонезе печива за 2,57 паунда (б.р.- 5,82 лева), каджунски ориз за 1,69 паунда (3,67 лева), вегетариански пай за 1,75 паунда (3,96 лева), чили кон карне за 1,66 паунда (3,66 лева) и вегетариански пици за 1,22 паунда (2,66 лева).

Тя казва: „10 паунда е най-ниската граница, според мен. Не се и налага да започвате да изрязвате важни групи храни или да ядете по-малко,

Хора, повярвайте за 10 паунда може да се храните здравословно.

Майката за първи път стартира своя Instagram, за да споделя идеи за храна за бебета и малки деца през април 2020 г., когато осъзна, че заради пандемията родителите ще пропуснат групи за срещи и споделяне на информация.

Пример за една от нейните рецепти е по-долу. Тя представя и цените, които са от един от най-големите магазини във Великобритания – Aldi.

Спагети Болонезе:

Половин пакетче целина 14 пенса

Тънки  нарязани домати 28 пенса

500 гр пакет паста 65 пенса

Половин пакет кайма (250гр) 90 пенса

Обща цена = 2,57 паунда (прави 8 порции по 32 пенса на човек). Повтаряме в български лева това са 5,82 лева. Сами може да прецените дали за тези цени може да се намерят тези стоки в големите магазини.

Още Новини

Back to top button