Промяна
Политика

Синдикатите отрязаха Денков

Синдикатите заявиха, че няма да дойдат на срещата, обяви президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов, по БНТ.

По думите му са разнопосочни посланията, които изпращат министърът на енергетиката и премиерът и че все още никой от протестиращите не е видял какво е изпратено в Брюксел.

„Хората от комплекса Марица-изток, от Бобов дол, Перник и всички останали отказаха да ходят на такава среща. Аз няма какво да правя сам на нея.

Казах и на министър-председателя за това и от тук тръгвам за Стара Загора. Нещата са казани просто и ясно. „Ние дойдохме 10 хиляди човека тук в София, за да говорим с вас, а вие ни излъгахте.

Ако имате нещо да ни кажете, елате да ни го кажете тук – това е посланието, което чух от колегите от Стара Загора. На срещата вчера с министъра на енергетиката нищо не са се разбрали. Чувам разнопосочни послания – едно нещо чувам от министър-председателя, друго чувам от нашите хора“, заяви Димитър Манолов.

Пред БНР президентът на КТ „Подкрепа“ коментира, че протестите на енергетици и миньори спасяват енергийния баланс на системата.

„В момента през тези ТЕЦ-ове се осигурява между 40 и 60% от производството на базова електроенергия. Докато не намерим техническо решение на този въпрос, всичко друго, което би било направено, ще е безумие. Ако в 6 часа вечерта ТЕЦ-овете не произвеждат ток, изключваме и спираме да си светим. И тези хора няма с какво да си включат телефончетата, да им се заредят таблетчетата и не могат да отидат в бара да пият смутита.

Ако затворим въглищната енергетика, с какво ще светим нощно време? Това е големият въпрос. Понеже към момента той няма отговор, сме там, където сме. Предлагат се решения, които не само не отговарят на този въпрос, а задълбочават проблема“, обясни Манолов.

Манолов посочи, че пряко засегнатите биха били около 13-14 хил. души. Но около 120 хил. души ще пострадат от това, което ще се случи там, добави той.

Още Новини

Back to top button