Промяна
ОБЩЕСТВО

Само в Promiana.eu: Мата Хари Караянчева папка 8 бона заплата като съветник на ГЕРБ в парламента

Бившата шефка на парламента Цвета Караянчева ще получава по 8000 лева на месец в новата си роля на съветник в парламента като компенсация, че не успя да стане депутат, призна пред Promiana.eu източник от шайката на Бойко.

„Простата кърджалийска п**ка”, както Борисов сам нарече своята вярна Мата Хари, ще получава заплата от НС като част от екипа съветници на ГЕРБ, която е около 3000 лв. месечно. „Рестото” до 8 бона ще дойде от партийната каса на бандитската ГЕРБ, призна информаторът на Promiana.eu.

Вече е ясно, че Цвета Караянчева се връща отново в парламента през задния вход като съветник към парламентарна група на шайката в 46-ото Народно събрание.

„За четири години като председател достатъчно опит натрупах – и се надявам да бъде полезна по парламентарни теми, по Правилника на НС и по процедурите”, изцепи се майсторката на поцинковани кофи в ефира на bTV.

Караянчева прекара безметежни 12 години в НС като депутат в 41-ото, 42-ото, 43-ото, 44-ото и 45-тото Народно събрание.

Караянчева не пожела да сподели какво заплащане ще получaва като съветник на парламентарната група на ГЕРБ, но по наши данни става дума за 3 бона.

Бившият председател на НС веднага заговори за кризите, в които България изпаднала и как нейната заплата не била от обществено значение…

Материалът Само в Promiana.eu: Мата Хари Караянчева папка 8 бона заплата като съветник на ГЕРБ в парламента е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Още Новини

Back to top button