Промяна
ОБЩЕСТВО

СРС-та в Promiana.eu: ГЕРБ извади 6 млн. лева за купуване на гласове, МВР знае и мълчи

Пловдивските фенове и агитки вече усвояват 4 милиона лева, раздадени от ГЕРБ кеш за купуване на гласове за предстоящите избори на 2 април, предупреди пред Promiana.eu източник от шайката в града под тепетата.

Тази криминална практика далеч не е нова за партията на Бойко Борисов, но скандалното в случая е, че в МВР имат информация и СРС-та за престъплението, случило се на 17 март, но в името на дружбата между ГЕРБ и президента Румен Радев, е решено случаят да се покрие до изборите, твърди източникът.

Неколкостотин хиляди са заделени и за близкия град Пазарджик, където няколко дни по-рано – на 14 март, бяха задържани деветима при спецакция на полицията и жандармерията

Общо 6 милиона кеш да извадени до момента за купуване на гласове за ГЕРБ в страната, според наши източници от партията.

Много по-скромна е сумата – 226 хиляди лева в брой, която ГЕРБ е платила до момента за организирани групи, с които да пълнят зали по време на обиколките на Бойко Борисов из страната като демонстрация на „народна любов“.

Само миналата седмица за предизборното събитие в Пловдив, където е уредена и сделката за 4-те милиона, ГЕРБ са похарчили най-малко 100 хиляди лева – за транспорт с автобуси от Стара Загора, Пазарджик, Хасково, Асеновград, Сливен и Ямбол.

Източници от структурите в града под тепетата разкриха, че на срещата, която съвпадна с 1 година от ареста на Борисов, в зала „Сила“ в Пловдив се е влизало само с персонален пропуск.

Всеки „гост“ на мероприятието е имал определено място къде да седне, така че на кадрите за телевизиите да се демонстрира многообразието сред симпатизантите на хунтата ГЕРБ.

Материалът СРС-та в Promiana.eu: ГЕРБ извади 6 млн. лева за купуване на гласове, МВР знае и мълчи е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button