Промяна
ОБЩЕСТВО

Не случихме на суверен и това е

На изборите била победила „Промяната“? Дано, ама не ми се вярва. Победител е този, който успее да състави правителство, а единственият вариант е четворна коалиция между ПП, ДБ, БСП и ИТН. Орел, рак и щука, към които добавяме и едно упорито магаре

От четирите партии само ПП и ДБ са с близки позиции. Само от тях може да се очаква да бъдат твърди по двата най-важни въпроса – съдебна реформа и борба с корупцията. Как БСП ще подкрепи това? Хората от тяхната квота във Висшия съдебен съвет и сега твърдо подкрепят Гешев, а Корнелия Нинова много внимава да не произнесе името на главния прокурор. А ИТН в предишния парламент воюва и с трите си сегашни потенциални партньори – нападна лично Кирил Петков и Асен Василев, изсипа тонове помия срещу Христо Иванов и неведнъж заяви, че няма да подкрепя БСП защо е партия на статуквото. Снощи Слави Трифонов декларира, че няма промяна в позициите му, така че в новия парламент партията му ще прави същото – ще парира опитите за съставяне на реформаторско правителство.

Ако все пак се състави правителство, то ще е правителство не на промяната, а на подмяната. Цел за съставянето му ще бъде усвояването на милиардите от ЕС по зелената сделка. На думи ще се декларират решителни действия за борба с корупцията и за реформа на прокуратурата. Но все нещо ще им пречи. Гешев ще се окаже пак непоклатим, откраднатите милиарди ще си останат. Борисов ще се развява в парламента вместо да влезе в затвора. Там ще е и Пеевски. Веселба.

Весело ще бъде и заради новите циркаджии от Възраждане начело с горещия привърженик на Русия и руските интереси Костадин Костадинов, известен още като Коста Копейкин. Той ще играе ролята на Волен Сидеров – ще иска да ни извади от НАТО и ЕС, ще плюе по американците и по Брюксел, ще иска отмяна на всички епидемиологчни мерки, отказ от ваксините и бойкот на 5G мрежите. Плюс всички други простотии, хрумнали на многото болни мозъци у нас. Абе купон.

Не случихме на суверен и това е.

 

Петър Гецов, журналист 

Още Новини

Back to top button