Промяна
ОБЩЕСТВО

МОЛОДЕЦ: Социалист вдигна незаконен палат в центъра на Козлодуй (ФАКТИТЕ)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Видният представител на Българската социалистическа партия в Козлодуй Валери Попов е разследван за незаконно строителство. Според обвиненията бившият вече общински съветник е изградил абсолютно незаконно къща в централен скъп квартал в Козлодуй без нужните проекти и разрешителни.

Валери Попов става известен още по време на управлението на бившия кмет на Козлодуй Велислав Торбов със своите опити да задоволи частните си интереси пред тези на гражданите на Козлодуй. В крайна сметка комунистът успява да се сдобие с апетитни имоти.

Без да се свени, Валери Попов сключил поне 5 сделки с общината за отстъпени права на строеж на цена от 46 лв. на кв. м. и то за общински терени, намиращи се в центъра на града, които да бъдат построени с търговска цел, пише BulNews.

Граждани и представители на община Козлодуй твърдят, че част от въпросните търговски обекти започват да се строят още преди да е готово разрешителното за строеж и да е минал 14 дневният срок, в който трябва да се приведе строителната площадка в съответния вид според изискванията на българското законодателство.

Некомпетентността на Валери Попов в местното управление на община Козлодуй проличава от редица негови изказвания по време на мандата му, които показват непознаването на нормативната уредба, Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) и липсата на елементарни познания  на законите в страната.

Най-вероятно това е и причината той да не бъде издигнат като кандидат за общински съветник от Българска социалистическа партия.

Материалът МОЛОДЕЦ: Социалист вдигна незаконен палат в центъра на Козлодуй (ФАКТИТЕ) е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button