Промяна
ОБЩЕСТВО

САМО в Promiana.eu: Георги Домусчиев пръсна €1,5 млн. за ЧРД в Миконос

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Новоизлюпеният милиардер Георги Домусчиев е събрал очите на баровци от цял свят със скъпарско парти в елитния гръцки курорт Миконос по повод своя рожден ден №50, разкри ексклузивно източник на Promiana.eu.

По-малкият брат на Кирил Домусчиев е почерпил елитната си компания в най-хитовия бар в Миконос.

Любопитното е, че дневния оборот на това заведение е 1,5 милиона евро.

Въпреки високата летва братът на Киро Гела е затворил топ кръчмата за целия ден само за гостите на своя юбилей. Според нашия източник сметката за забавлението е била поне 1,5 млн. евро.

В края на ноември 2021-а списание „Форб“ излезе с новината, че Кирил и Георги Домусчиеви са първите официални милиардери в България.

В очерка се разказва за първите стъпки на двамата в предприемачеството, за успешните инвестиции през годините и развитието на огромни за мащабите на България компании, като „Параходство БМФ“ и „Хювефарма“, както и за най-успешния футболен отбор – „Лудогорец“ и медийния им опит с „Нова“.

Очеркът на списанието започва с печалбите, които компанията на братята за ветеринарни лекарства отчита заради бума при отглеждането на домашни любимци по време на COVID пандемията. Изданието посочва, че базираната в България международна компания „Хювефарма“ е шестата по големина здравна фирма в животновъдството в света, с операции, простиращи се от фабрика за ваксини в Линкълн, Небраска, до фармацевтичен завод в Северозападна Италия.

Основен производител на ветеринарни лекарства и ваксини, както и добавки за фуражи за добитък, „Хювефарма“ отчете приходи от 658 млн. долара през 2020 г., което е с 21% повече от 2018 г., отбелязва Fotbes.

Материалът САМО в Promiana.eu: Георги Домусчиев пръсна €1,5 млн. за ЧРД в Миконос е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button