Промяна
ОБЩЕСТВО

Милиционерският син Красимир Дачев се прави на бизнесмен с менте биография (РАЗСЛЕДВАНЕ)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Милионерът Красимир Дачев, когото Promiana.eu осветли в афера с фалшиви документи, от която е време да се поинтересува прокуратурата, бе изловен в нова измама. Наше разследване установи, че синът на милиционера Банчо Банчев си напудрил CV-то с позиции, които никога не е заемал с очевидната цел да изглежда солиден в очите на потенциални бизнес партньори. Това, обаче, е измама…

ПОРЕДИЦА на Promiana.eu: „Бизнесменът“ Красимир Дачев, взимал акъл от Тодор Живков, лъсна в афера с фалшиви документи (ПЪРВА ЧАСТ)

Така години наред бизнесменът, спряган като големия бос на дървената мафия у нас (Promiana.eu в момента подготвя специално разследване по темата, б.ред.) се представя с менте биографията си, която стои качена на сайта на Българската търговско-промишлена палата (БТПП), на която е зам.-шеф, както и в „Уикипедия”.

На адрес: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80_%D0%94%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%B2)

са публикувани биографични данни на Красимир Дачев в качеството му на зам.-председател на УС на БТПП (очаквайте разследване на Promiana.eu за мераците на назначения за олигарх да оглави палатата заради едни „бонуси” от чуждестранните инвеститори, б.ред.).

В тези биографични данни е записано, че синът на милиционера Банчо Дачев Банчев е бил ръководител „Корпоративни финанси“ в Международна банка за търговия и развитие (МБТР) и консултант на „Нестле” Швейцария, Американ Експрес, Америкън Игъл Корпорейшън – САЩ, СРС-САЩ.

За съжаление на назначения милионер, тази информация се оказа невярна. Истината е доста по-различна, разкри Promiana.eu:

Красимир Дачев никога не е заемал длъжността ръководител „Корпоративни финанси“ в МБТР. Всъщност, през 90-те години на ХХ век Красимир Дачев работи като юридически консултант на повикване и като личен сътрудник в отдел „Корпоративни финанси“ в „Международна банка за търговия и развитие“ АД (МБТР).

Измамата е маскирана като истина поради факта, че „Нестле” Швейцария, „Американ Експрес”, „Американ Игъл Корпорейшън” – САЩ, СРС-САЩ действително са били клиенти на МБТР и контактите на Красимир Дачев с техни представители са били осъществявани единствено в тази връзка, за което има писма от „Нестле” Швейцария и „Американ експрес”.

Че Красимир Дачев никога не е заемал длъжността ръководител „Корпоративни финанси“ в МБТР може да се установи и при справка в щатните разписания и ведомости за заплати в МБТР.

Това може да се определи като приписване на чужда биография или вземане на биография на заем. С други думи – обикновена лъжа, с която се монетизира публичен образ, макар и фалшив.

Единствената официална длъжност на червения милионер Красимир Дачев в МБТР е заеманата от него десетилетие по-късно длъжност на председател на НС на банката.

През периода 16.08.2004 – 29.06.2005 г. Красимир Дачев е бил председател на Надзорния съвет на „Международна банка за търговия и развитие“ АД, която е обявена в несъстоятелност с решение на СГС от 29.06.2005 г. и е заличена с решение на СГС от 17.08.2007 г.

За качеството на неговата работа говори фактът, че към датата на заличаване на банката много вложители остават измамени и без пукнат лев.

Въпросът е къде е прокуратурата и защо липсата дори на минимални реквизити в полза на фалшивата му биография не се преследват? Дали пък съставът на престъплението на пишман бизнесмена не е „активна измама”, според буквата на чл. 209 от НК?

Очаквайте разследване за връзките на Красимир Дачев с горския сектор и дали има пръст в т.нар. дървена мафия

Материалът Милиционерският син Красимир Дачев се прави на бизнесмен с менте биография (РАЗСЛЕДВАНЕ) е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button