Промяна
Политика

Илхан Кючюк разкри ще подкрепи ли ДПС правителство на ГЕРБ

Диалогът беше част от нашата формула за решаване на политическите кризи, това е начинът, по който България трябва да върви напред“, каза пред БНТ Илхан Кючюк, евродепутат от АЛДЕ, член на ЦОБ на ДПС.

На въпрос дали ДПС одобрява формулата на Мария Габриел за едногодишен експертен кабинет, Кючюк отказа конкретен отговор.

„Нека да не избързваме с даването на категорични отговори. Според нас подходът беше изключително ползотворен с предлагането на кандидатура, двете контактни групи седнаха, разговаряха…

Безспорно, изготвянето на една програма, която вече свързва отношенията между политическите партии, е много по-задълбочен процес и затова бихме искали да продължи като такъв с необходимата експертиза и търпение“, заяви евродепутатът от ДПС.

ДПС има своите експерти, които работят постоянно за изграждането на програма, посочи Кючюк. И припомни, че движението е предложило съставяне на експертно правителство още преди 5-6 години като изход от политическата криза и са предложили ясна програма за излизането от нея.

Още Новини

Back to top button