Промяна
Политика

Тежка седмица за НС, депутатите ще…

Пленарната седмица за депутатите започва с гласуване на правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Във вторник Временната комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на 48-ото НС прие предложението на Никола Минчев и Мирослав Иванов от ПП, с което се предлага решение на дадена комисия да бъде прието, ако не по-малко от 1/3 от нейните членове са подкрепили предложението.

На 2 ноември в пленарна зала ще бъде изслушан служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев. Изслушването му е поискано от „Възраждане” и е във връзка с обявеното увеличение на трудовите възнаграждения в системата на здравеопазването от предходното правителство.

Двата законопроекта – на ДБ за укрепване на отбранителните способности на България и оказване на военна подкрепа на Украйна, и този на ГЕРБ за възлагане на Министерския съвет да предостави военна и техническа помощ на Република Украйна, са планувани като първа точка за четвъртък, 3 ноември.

Също в четвъртък, депутатите трябва да работят по проекта на решение на ГЕРБ за оставане на битовите крайни клиенти на електроенергия на регулиран пазар, както и по проекта на решение за възлагане на Министерския съвет да приеме програма за предоставяне на компенсации на небитовите крайни клиенти на електроенергия.

Изслушването на служебния министър на енергетиката Росен Христов, което трябваше да се случи предната седмица, остава за тази като трета точка за четвъртък. То е по искане на ГЕРБ и е относно доставките на газ в България от 27 април 2022 г. досега във връзка с цени, контрагенти, тръжни процедури.

На 4 ноември ще се проведе блиц контрола, който е по правило в първия петък на всеки месец, а веднага след него депутатите ще разглеждат проект на решение за приемане на Проект за инвестиционен разход „Придобиване на нов тип боен самолет”.

Промените в Изборния кодекс, с вносители БСП, трябва да влязат в пленарна зала също в петък.

По традиция пленарната седмица приключва с парламентарен контрол.

Още Новини

Back to top button