Промяна
ОБЩЕСТВО

СТАВА СТРАШНО: Започва сеч в МВР – край на дрогата и алкохола

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

До седмица или най-много 10 дни предстоят рокади на ключови позиции в Министерството на вътрешните работи (МВР). Това се разбра от изказване на ресорния служебен министър Иван Демерджиев пред БНТ. По думите му това е единственият начин, за да се изчисти МВР от хора, които не изпълняват задълженията си.

„Цели структури в министерството са създадени, за да служат на други цели, а не за това, което са назначени. Скоро ще има смяна на ключови позиции на хора, които не могат да овладеят подчинените си“, уточни Демерджиев и добави, че „политическото ръководство е залитало често да сменя хора, защото са неудобни на властите“.

Той додаде и малко повече подробности за започналата вчера акция по тестването на полицаите за наркотици и алкохол.

„Всеки полицай ще бъде тестван при качване в служебния автомобил. При застъпването на следващата смяна ще се тестват и двата екипа.

Това ще става ежедневно и постоянно. Няма срок за акцията, ще е постоянна. От следващата година тестванията ще се правят на всички служители в МВР“, допълни вътрешният министър.

Той коментира и зачестилите случаи на заловени полицаи, които шофират под въздействието на алкохол и наркотици.

„За да няма такива хора в системата, трябва да бъдат заловени, уличени и наказани. В момента те се разкриват и МВР се чисти от тях. Занижени са критериите за постъпване в системата, правим възможното да ги повишим. Контролът над служителите също беше силно занижен“, каза още Демерджиев.

Материалът СТАВА СТРАШНО: Започва сеч в МВР – край на дрогата и алкохола е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button