Промяна
ОБЩЕСТВО

СНИШАВАНЕ: Кирил Петков отпадна като кандидат-премиер

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Кирил Петков няма да е кандидатът за министър-председател на „Продължаваме промяната“. Това каза пред bTV съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов. Той не пожела да отговори кой ще получи днес мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

Атанасов не отговори дали ще е депутат или министър от „Продължаваме промяната“ с обяснението, че не е получил информацията по официалните канали. „Важно е, но ще го съобщи мандатоносителят. До часове ще стане ясно“, каза Атанасов.

Според него има шансове за съставяне на правителство в рамките на този парламент. ДБ чака да получи покана за директни преговори за конструкция и състав на правителство, както и БСП да се върнат на масата за преговорите.

След изгонването на 70-те дипломати и служители на руското посолство, БСП обяви, че спира преговорите за правителство и че условието им да ги продължат е Кирил Петков да не е кандидатът за министър-председател. Разтурилите коалицията ИТН също обявиха, че не искат Кирил Петков за следващ премиер.

Трябва да бъдат направени усилия за привличане на подкрепата на останалите депутати от ИТН, смята Атанасов.

От вчера в политическите среди циркулират няколко имена за евентуален кандидат за министър-председател от ПП на мястото на Петков.

Сред тях са сваленият председател на парламента Никола Минчев, както и военният министър в оставка Драгомир Заков. Пред БНТ вторият обясни, че с него не е разговаряно за поста премиер.

Материалът СНИШАВАНЕ: Кирил Петков отпадна като кандидат-премиер е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button