Промяна
ОБЩЕСТВО

След партенката с горивата: Мафията ГЕРБ готви саботажи в енергетиката и транспорта!

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

„Не се поддавайте на манипулациите на мафията! Още в началото на годината БОЕЦ предупредихме за този сценарий, че през спекула на цените на горива, храни, включително и дървата за огрев, мафията ще се опита да свали новото правителство.

Целта е да запазят Гешев, който им осигурява безнаказаност за извършените престъпления и да си върнат достъпа до обществен ресурс за източване и контрола върху важни структури“, това написаха от гражданското движение БОЕЦ на страница си във фейсбук.

„Мафията продължава да контролира важни сектори и ведомства – прокуратура, ДАНС, КПКОНПИ и много от така наречените „независими органи и регулатори” – КФН, КЗК, БНБ и т.н.

Мафията има контрол и върху всички монополи – енергийна мафията, дървена мафията, земеделска мафията (зърнарти, пилета и т.н.).

Борисов знае как се губи власт през цените на тока и горивата, които се отразяват на всички други цени. Знае как се манипулира обществото, защото с лъжи и манипулации крепеше своята власт повече от десетилетие.

Мафията все още контролира и така наречените „национални медии и телевизии”. Дори Кошлуков продължава да е на своят пост въпреки внесеният от БОЕЦ до Парламента сигнал за документна измама“, допълват от БОЕЦ.

„Новото правителство е слабо. В него има много пробойни, като БСП например и не само. Но то дойде на власт със заявката за борба с корупцията, съдебна реформа и отстраняването на Гешев. Позволиха да бъдат вкарани в капани и пожари по различни теми и забравиха своите приоритети.

Позволиха Гешев да се направи на „борец срещу руските шпиони”, което е абсурдно. Гешев, преди него Цацаров и чрез тях цялата прокуратура са марионетки на българската мафията свързана и контролирана от Кремъл.

Новото правителство направи повече грешки, отколкото свършена работа, но то все пак е пречка за мафията и ограничава нейната власт.

Мафията иска сваляне на правителство, за да хвърли страната в хаос и анархия, а това е тяхната хранителна среда. Това правителство ще си замине, когато гражданите се убедим, че е неспособно да изпълни своите задачи и ангажименти. Или ще остане, ако действа за постигане на целите заявени, като общи с гражданите. Ние ще решим това, а не наглите“, пишат от гражданското движение.

„Войната в Украйна активира и допълнителни хибридни фронтове. Мафията на Борисов, Пеевски, Доган, Златев, Гешев и Цацаров е същата, която единствена в Европа отказа да експулсира руски дипломати след случая „Скрипал”, същата, която подари три милиарда на Путин през Турски поток и същата, която не видя следите на „Новичок” в нашата страна.

Сега мафията използва войната в Украйна и кризата във всичките и измерения, за да вкара паника, разделение и напрежение. Да провокира и организира протести и провокации за сваляне на правителството. Това е пагубно за България“, казват още от БОЕЦ.

„Истерията и спекулата с цените на горивата от вчера не е случайна и е част от този сценарий. Следват саботажи в енергетиката, транспорта и т.н. И това е само началото.

Сега Кирил Петков трябва да излезе от фейсбук и да вкара държавните органи в ЛУКОЙЛ и руските анклави в Росенец. Държавата да наложи незабавен контрол върху газовите и петролни производства, складове и инфраструктура, която е почти 100% под руска зависимост.

Въпреки войната в Украйна, Кирил Петков трябва да се сети и за битките в България, като най-важната от тях е отстраняването на Гешев – пазителя на мафията.

Солидарността с Украйна и противодействието на кремълската инвазия трябва да върви успоредно с нетърпимостта към мафията и неутрализирането на нейните марионетки.

Сигналите и разкритията на БОЕЦ, които остават игнорирани и блокирани по неясни причини трябва незабавно да бъдат разгледани и институциите да се задействат.

И още нещо – Кирил Петков трябва да извърши нужните смени в ДАНС, МВР, разузнаване и останалите служби, за да отстрани марионетките на мафията в тях и наложи държавен контрол върху тези служби. Не е достатъчно само да сложиш министър, или директор, нужна е дълбоко прочистване. Не ги ли махне той, те ще го махнат него дори преди Гешев“, допълват от БОЕЦ.

„БОЕЦ призоваваме българските граждани да не се поддават на манипулации и спекула! Да не се поддават на хибридки и дезинформация. Злото стои в мрака, дебне и действа. Гражданите сме силата, която може да се пребори със злото“, приканват от гражданското движение.

Материалът След партенката с горивата: Мафията ГЕРБ готви саботажи в енергетиката и транспорта! е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Още Новини

Back to top button