Промяна
ОБЩЕСТВО

Скандал в Promiana.eu: САЩ блокирали офшорни сметки на Бойко Борисов?

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Забелязахте ли колко мек е Бойко Борисов след вота на 2 октомври? Лидерът на ГЕРБ, чийто трон се клати все по-сериозно, обеща например, че няма да има реваншизъм за „незаконния” си арест, каза, че обича всички е и готов на всякаква коалиция в „името на България”.

Причината не е във внезапната пълна промяна на Борисов, каквато гербопитеците няма да дочакат, а в тежка финансова санкция от САЩ, твърди източник на Promiana.eu от върха в ГЕРБ.

Според непотвърдена официално информация Щатите са блокирали тлъсти офшорни сметки, чиито следи водят до бившия премиер, за да го принудят да спазва политическо приличие и да не създава излишно напрежение в и без това сериозно обтегнатата ситуация покрай войната в Украйна и всички последици от нея, които удрят както България, така и целия свят.

Според данните десетки милиони, вложени на имена на приближени до Борисов, са под запрещение в САЩ, за да се демонстрира сериозното намерение на отвъдокеанските партньори да помогнат за съставяне на правителство, което да издърпа страната ни от влиянието на Москва.

Двама наши политици изтекоха в Досиетата „Пандора” – Бойко Борисов ли е спипаният със сметки в офшорки?

Ето какво каза Борисов в деня на вота, след като пусна своя глас:

„Моето его отдавна съм го надживял. Мога да обещая, че реваншизъм няма да има. Аз съм най-добронамереният човек към всички партии, най-добрият и разумен политик, с най-богат опит”.

Според него в следващите месеци основна тема ще бъде войната в Украйна, но някои политици избягвали да говорят по нея. „България трябва да бъде ясна и категорична за мястото, на което се намира – в ЕС и НАТО.

Досиетата „Пандора” – как министри, кметове, генерали и банкери окрадоха държавите си (НАЙ-МАЩАБНОТО журналистическо разследване в света)

За мен е важно държавата да държи евроатлантическия курс. Така ще ни уважават повече, дори и руснаците”, каза още Борисов съвсем в тон с исканията на американската дипломация.

Материалът Скандал в Promiana.eu: САЩ блокирали офшорни сметки на Бойко Борисов? е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button