Промяна
ОБЩЕСТВО

СКАНДАЛ: Цял самолет БГ оръжие замина тайно за Украйна – Киро и Корнелия лъжат! (6 тира с РПГ и „Катюши” излетяха за Киев + СНИМКИ)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

България все пак изнася тайно оръжия за Украйна въпреки лъжите на премиера Кирил Петков и уж противничката на сделката Корнелия Нинова!

BIG5 разкри какво чака вчера цял ден най-големият товарен самолет на Украйна АН-124 на софийското летище. Колкото и да отричат Петков и Нинова, че правителството не изпраща оръжие в Украйна, медията документира последната пратка.

Товарът включва 6 тира с РПГ и 4 ракетни установки тип „Катюша“. По информация на сайта те са събирани от всички военни поделения в цялата страна. Шофьорите на фирма „Громан България“, наета да извърши превоза, са получили указания да чакат докато стане 2 часа през нощта, за да не се привличат внимание.

Товаренето на оръжията е станало между 3 и 4 ч. призори, след което тежкотоварният АН-124 веднага е излетял.

АН-124 е на украинската държавна компания за транспорт на свръхтежки товари или военна техника. Самолетът кацна у нас в неделя и до снощи продължаваше да стои на столичното летище.

Товарният самолет идва от полския град Жешов, близо до украинската граница. Анализът показва, че от 21 април насам въпросният АН-124 е направил поне шест полета. Логичното обяснение е потвърждение на тези информации, които постъпват от различни източници, че България все пак зад кулисите от поне седмица-две прави доставки на оръжие.

Лъжец ли е министър-председателят на България Кирил Петков? Да.

Лъжкиня ли е министърката на икономиката и индустрията Корнелия Нинова? Да.

Материалът СКАНДАЛ: Цял самолет БГ оръжие замина тайно за Украйна – Киро и Корнелия лъжат! (6 тира с РПГ и „Катюши” излетяха за Киев + СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button