Промяна
ОБЩЕСТВО

Само в Promiana.eu: Сашо Дългия натиска А1 да купи bTV, зад сделката стои Бойко (СНИМКИ)

Една от двете най-големи телевизии у нас – bTV, ще има нов собственик до изборите на 2 април, съобщи „Марица“. Според източник на медията в напреднали преговори за телевизията е един от големите ни телекоми А1. В тв средите се говори, че сделката ще бъде обявена всеки момент.

За редакцията на телевизията, която сега е до НДК, вече има подготвен нов офис. Нищо чудно да става въпрос за бившите  студия на ТВ7, намиращи се на изхода за Пловдив. Там вече се премести екипът на каналите „Макс спорт“, които са собственост на А1.

Сашо Дългия получава поредната грамота от лидера на шайката в сянка Томислав Дончев

Promiana.eu обаче научи, че зад евентуалната сделка стои Бойко Борисов чрез изпълнителния директор на А1 Александър Димитров, познат и като Сашо Дългия. Босът на телекома бил пословично хитър и готов на услуги към всички политици, но най-вече на тартора на шайката Бойко Борисов, категоричен е информатор на Promiana.eu от телекома.

М момента собственик на bTV e чешкият консорциум PPF Group, която има инвестиции в 25 държави в сфери от банковото дело през телекомуникациите до индустрии като производство, недвижими имоти и биотехнологии. В България холдингът е представен чрез телекома Yettel и медиите в bTV Media Group.

Босът на PPF Group Петер Келнер загина в катастрофа с хеликоптер в Аляска през 2021 година. Вероятно вдовицата му Рената е решила да преструктурира бизнеса, твърдят запознати.

Наскоро нейни представители са били в напреднали преговори за купуване на една от по-малките  телевизии и превръщането й в новинарски канал. Това се прави точно преди сделка за продажба, обясниха експерти. Те дадоха пример с Нова телевизия преди да бъде продадена от Кирил Домусчиев на „Юнайтед груп“ – компанията, която придоби преди това и мобилния оператор „Виваком“.

Материалът Само в Promiana.eu: Сашо Дългия натиска А1 да купи bTV, зад сделката стои Бойко (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button