Промяна
Политика

Румен Христов каза колко министри горят при ротацията и става ли Асен Василев за вицепремиер

Има 5-6 министри-aнонимници, не ни удовлетворяват. Темповете, с които работят не са достатъчно бързи. Те се въртят като евентуални смени при ротацията.

Това каза в ефира на Нова тв зам.

-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Румен Христов.

„Транспортният и регионалният си вършат добре работата. А финансовият е с много забележки – социалната програма беше много раздута. Ако предложат Асен Василев за вицепремиер, няма проблем да го подкрепим“, каза още той.

„И Денков, и Габриел, говорят един и същи език и имат едни и същи цели. Оценките на всички министри вървят с ускорени крачки, след това те ще бъдат обсъдени от лидерите на парламентарните групи“, коментира той.

И допълни, че не е редно Румен Радев да прави проект докато е президент, но ако го стори, би бил проруски.

„Около 3 март анализаторите говорят, че ще се завърти. 9 септември би било по-подходяща дата, шеговито казано.

Сблъсъкът Радев – Пеевски е институционален, лидерът на ПГ на ДПС иска да покаже на президента, че конституционните му правомощия не значат да управлява цялата държава“, подчерта Христов. И уточни, че терминът „пленена държава“ би бил удачен, ако наистина магистрати са се събирали в клуб на Мартин Божанов.

По думите му по-логично би било следващият премиер да отиде на визита в САЩ. „Трябва да се оптимизират разходите и да се разпределят ефективно.

Денков трябваше да отиде в първите си месеци. Той има важни посещения в Европа, официално само министърът на икономиката е заявил посещение, вероятно и на финансите. Mнозинството положи усилия и парламентът осигурява комфорт на министрите. 

Още Новини

Back to top button