Промяна
ОБЩЕСТВО

РАЗКРИТИЕ в Promiana.eu: Трафикантът на 4300 кг кокаин от Перник работил за „титаните” Гърнето и Праховеца?

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Божидар Божилов от Перник, един от двамата задържани българи по аферата с 4,3 тона колумбийски кокаин, конфискуван в Италия, преди години е работил за Гърнето и Праховеца!

Мъжът е издирван от съда в Триест за трафик на 10 килограма кокаин ос спипаните 4300. Ако бъде признат за виновен, Божилов може да получи до 20 години затвор и 260 000 евро.

Източник на Promiana.eu разкри ексклузивно, че перничанинът в миналото е бил от кръга бизнесмени около Димитър Борисов – Митьо Гърнето и Иво Иванов, фигуриращ в масивите на МВР с прякора си Праховеца.

Оказа се, че преди десетилетие босовете на „Титан” осигурявали много работа на Божидар Божилов, който тогава имал мебелна фабрика в Перник.

По времето, когато Гърнето и Праховеца бяха собственици на ЦСКА, арестуваният наркодилър направил сериозни пари, като подменил мебели, седалки и обзавеждане в базите на футболния тим.

Очевидно, обаче, мебелната фабрика не била достатъчен източник на доходи, защото Божилов прекратил дейността ѝ и се насочил към опасния, но супер печеливш бизнес с наркотици.

В сряда Софийският градски съд разгледа мярката на бившия приближен до „титаните” Божидар Божилов по европейската заповед за арест. Съдът наложи най-тежката мярка „задържане под стража”. Причината – има опасност да се укрие и да извърши нови престъпления.

В съдебната зала мъжът заяви, че работи на черно в строителството. Божилов поиска превод на български език на заповедта, тъй като не владеел английски и италиански. Според източници, близки до разследването, перничанинът направил опит да напусне страната през летище София, когато бил задържан от полицията.

В съдебната зала Божилов каза, че трябвало да пътува за Италия заедно с роднини. Целта била да присъства на дипломирането на дъщеря си, която е студентка.

От прокуратурата заявиха, че Божилов е осъден през 2019 година за наркотици и участие в организирана престъпна група. Освен това е известен и на полицията в Италия.

Дългове към частен съдебен изпълнител, който продавал къщата му, принудили перничанина да се включи като трафикант на колумбийския картел „Клан дел Голфо”.

Трафикът на 10-те кила кокаина от Божилов станал през август 2021-а, когато получил пратката и я насочил към крайния ѝ клиент. Това станало пред очите на няколко от внедрените под прикритие антимафиоти.

Те успели дори да измерят чистотата на скъпоструващия наркотик. След това предали информацията на властите в град Триест, регион Венето. В италианския град беше проведена операцията, която продължи в други 6 държави. Още тогава съдът в Италия е постановил перничанинът да бъде задържан.

Материалът РАЗКРИТИЕ в Promiana.eu: Трафикантът на 4300 кг кокаин от Перник работил за „титаните” Гърнето и Праховеца? е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button