Промяна
ОБЩЕСТВО

ПОЗОР: Лъсна сделката на ГЕРБ и ПП да вземат главата на Бойко Рашков

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Позорът на ПП вече не може да се скрие – сделката между „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ да вземат главата на Бойко Рашков срещу няколко „отцепници“ от бившите управляващи, които да подкрепят новия кабинет на Киро и Асен, лъсна пред цяла България.

С този задкулисен ход „Продължаваме промяната“ допринесоха отново в световната политическа практика. За първи път правителствена програма предвижда какво ще бъде и най-вече какво няма да бъде един конкретен човек. Става въпрос именно за Бойко Рашков – сегашният министър на вътрешните работи и единствен борец срещу корупцията на ГЕРБ и Бойко Борисов, който досега реално носеше ПП на раменете си.

Договорката вече е ясна – Рашков ще е шеф на антикорупционната комисия и въобще няма да бъде предлаган отново за министър на вътрешните работи, подхвърли закачливо към ГЕРБ кандидатът за премиер Асен Василев. Вярно, коалицията твърди, че за имена на министри още не се преговаря, но в същото време отсъствието на Рашков вече е сигурно.

Асен Василев май намигна дяволито на Бойко Борисов и му даде алиби неговите депутати да подкрепят по някакъв начин новото правителство – дали с 5-6 скъсани депутатски менискуса, дали по-директно ще стане това, предстои да видим.

Не е тайна, че Бойко Рашков е човекът, който лази по нервите на Борисов още от лятото на 2021 г., когато стана служебен министър на вътрешните работи. И започна да вади разкрития колко е корумпиран е бившият премиер.

Кулминацията бе на 17 март, когато полицаи нахлуха в домовете на Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова. След което съдът защити шайката като реши, че арестът бил незаконен, но все пак предизвикал всенародна радост – да видят политразбойниците оковани.

Че Бойко Борисов категорично няма да подкрепи правителство, в което присъства Бойко Рашков, е ясно отдавна. Сам си го е казвал. Досега обаче пред „Продължаваме промяната“ стояха два проблема. Първият бе уж подкрепата на досегашния премиер Кирил Петков към Рашков. Вторият, и то по-голям, какво би предизвикало едно изгонване на вътрешния министър от правителството и какво би тръгнал да разправя той в ролята пожертван пред олтара на мафията.

Материалът ПОЗОР: Лъсна сделката на ГЕРБ и ПП да вземат главата на Бойко Рашков е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button