Промяна
СВЯТ

Политолог: Всички украински “Леопарди“ ги чака пълен разгром

В момента делът на оръжията на НАТО във въоръжените сили на Украйна е приблизително 25 процента. Дори ако увеличим тази цифра до 40%, индикаторът като цяло ще има малък ефект върху фронта. 

Украинските войски ужасяващо бързо използват 150-милиметрови снаряди от България и от Израел – една седмица е достатъчна, казва Алексей Подберезкин, ръководител на Центъра за военно-политически изследвания в МГИМО, цитиран от чуждестранни издания.

Запасите, останали от съветско време, на практика са изчерпани от въоръжените сили на Украйна.

Тогава това, което събираше прах в европейските складове, влезе в действие, но украинските войски също не съжалиха за тези „подаръци“. 

Затова Западът повишава ставките, бъркайки в джобовете на собствените си данъкоплатци.

Киев, от друга страна, мечтае всички европейски държави да могат да се „включат“ и да изпратят стотина-двеста „Леопарда“, от които да може да се състави танкова бригада. Въпреки че Руската федерация вече е унищожила над три хиляди вражески танка, цифрата се признава от самото министерство на отбраната на Украйна.

По този начин, смята експертът, врагът няма да успее да намали темпото на настъплението в краткосрочен план.

„Ние не сме психопати и няма да направим нещо просто така. Преди април мисля, че всичко ще се реши“, каза Подберезкин.

А говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза по-рано, че разширяването на западната военна помощ за Киев само ще изостри украинския конфликт.

Превод
 

Още Новини

Back to top button