Промяна
Политика

Пеевски: Постигнахме съгласие в името на България, ще впишем в основния закон и членството в ЕС и НАТО! ВИДЕО

Доволен съм от гласуването за промените в Конституцията.

Направихме нещо, за което работихме много месеци в името на България. Постигнахме съгласие и на 6 декември ще направим реално първото четене. Вървим към приемане на промените в Конституцията. Това коментира народният представител от ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента, минути след като 161 депутати гласуваха ЗА поправките в основния закон.

Преди второто четене ДПС ще внесе промяна, според която главният прокурор ще има само един 5-годишен мандат, уточни Пеевски.

Ще предложим още членството на България в ЕС и НАТО да бъде вписано в Конституцията, съобщи още Делян Пеевски.

Така ще подкрепим идеята и предложението на обществениците, за да няма референдуми за излизане на България от ЕС, посочи Делян Пеевски.

Това, което предлага „Възраждане“ – България да излезе от ЕС и НАТО, няма да се случи изобщо, категоричен бе той.

Попитан как ще коментира критиките в пленарна зала срещу промените в Конституцията, народният представител от ДПС отговори: „Това са смешни критики, те си правят кампанията. Този месец всички правят кампания – вотове, коментари, закачки, гонят си политическите цели. Нищо повече“.

Пеевски заяви, че ДПС е против предложенията да се възстанови пленумът на ВСС. Няма никакъв смисъл, нека двете гилдии – на съдии и на прокурори, имат самостоятелност, посочи той.

По думите му в Конституцията трябва още да се стабилизира изборът на ръководители на регулаторните органи с мнозинство от 160 гласа. Ще го уредим като тема, но нека да погледнем всички коментари – и на Венецианската комисия, и колегите какво ще предложат, обобщи Делян Пеевски.

Още Новини

Back to top button