Промяна
ОБЩЕСТВО

ОТВОРЕНО ПИСМО: Полицаите застанаха зад шефа на КАТ Тенчо Тенев: Първият, който работи!

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

300 служители на МВР застанаха зад ръководството на столичната „Пътна полиция”, оглавявана от комисар Тенчо Тенев.

В отворено писмо, разпространено от синдикалната федерация на служителите в МВР, униформените посочват, че през последните осем месеца ръководството на пътната полиция в София показа „какво е да си истински ръководител и да мислиш за хората, с които работиш“.

Това са първите началници, с които имаме диалог и решаваме заедно проблеми в работата ни. Предприеха се и реални стъпки към подобряване на материалната база в службата-отлагани с години ремонтни дейности, пренебрегвани от предишни ръководства, подмяна на материални ресурси и автопарка, пише в писмото на синдикалистите.

Вчера стана известно, че десет човека от „Пътна полиция“ са предложени за наказание, а част от тях и за уволнение.

Радослав Начев от отдел „Пътна полиция“ към СДВР обясни пред медиите, че те променяли регистрациите на превозни средства и така – вместо влекач, някои от тях вече били описани като специален автомобил. Установени са близо 200 такива случая, каза Начев и обясни, че по този начин са нанесени щети за застрахователните фирми за над половин милион лева.

Има и случай, при който автобус с над 40 седалки, е пререгистриран като превозно средство с девет места. Два дни след установяването му превозното средство е заминало за Молдова.

Други служители възстановявали коли със заличени регистрации, обявени като тотално неизползваеми.

Преди няколко дни е имало посегателство над дома на началника на отдел „Пътна полиция“ към СДВР Тенчо Тенев. В същото време пред институцията имало разлепени листовки.

Материалът ОТВОРЕНО ПИСМО: Полицаите застанаха зад шефа на КАТ Тенчо Тенев: Първият, който работи! е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button