Промяна
Политика

От ПП проговориха кой ще влезе в листите им

Още в първите часове, след като парламента затвори врати, политическите партии започнаха подготовката за предстоящите извънредни парламентарни избори.

От „Продължаваме промяната“ проведоха заседание, на което очертаха ключовите моменти в кампанията. „Не само, че продължават разговорите с ДБ, но и с всички, които смятат че може да е по-добре да бъдем лидер на Балканите.

Първо трябва да решим кои са нашите цели и да се обединим около тях, да направим план как да ги изпълним и тогава ще подредим листите.

Знаете листите трябва да са пълни с местните герои“, коментира депутатът от „Продължаваме промяната“ Искрен Митев.

От „Демократична България“ потвърдиха, че преговорите за обединение с „Продължаваме промяната“ продължават, но с много неизвестни.

„Надявам се в следващите седмици да изясним всички въпроси, за да можем да кажем какво ще се случва, защото има повече въпроси, отколкото отговори, всъщност отговори почти няма“, каза д-р Александър Симидчиев от ДБ. 

От ДПС проведоха заседание на Централния съвет на партията, на което взеха решение формацията да се яви самостоятелно на предстоящия вот. „Днес приехме процедурните правила за номинации и подрeждане на листите. Ако господин Пеевски има достатъчно номинации, аз ще бъда настоятелен, той да не се отказва от участие“, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

От „Възраждане“ и „Български възход“ също заявиха, че няма да влизат в коалиции. 

„Коалициите се правят на принципа за разделение на властта и политическата баница, ние не работим по този начин. Това е феодализъм. Политика е да сложиш на мaсата принципи, политики, каузи и да искаш подкрепа за тях“, категоричен бе лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Коалиция „Български възход“ като регистрация няма да има, ще има регистрация на ПП „Български възход“. В рамките на това партийно участие ще има възможност да участват и хора от други формации като гражданска квота и споразумение. Не предвиждаме съвместна работа с АБВ“, заяви Стефан Янев.

Янев отказа да дава оценки за новото обединение в ляво, извън БСП.

Още Новини

Back to top button