Промяна
КРИМИНАЛНИ

Съседи на застреляния психолог Иван с брутални разкрития за убиеца му и тормоза, който налага на всички

Какво значи битова драма? КАкво е битов конфликт? Отсреща имаше крясъци и денонощни заплахи. Нямаше начин да се разберат с този човек. Непрекъснато съм подавала сигнали. Беше тъпкал прането с крака.

Това разкри съседка на убития психолог Иван Владимиров-Нав.

„Потресен съм, когато казаха, че не е имало сигнали. Преди няколко години на това стълбище имаше разправия между мен и същия човек и той размяташе пистолет. Ако беше убил мен, Нав щеше да е жив. Подадох жалба. Ходих при кварталния да го питам какво става с жалбите ми и той каза: „Респектирал съм го“, разказа още бивш съсед на психолога. 

„Този човек ходи в кръчмата тук и беше заплашвал бармана. Това оръжие му вдъхва доверие. Сигнали има, с входящи номера са, не пазя бланките. Да видят сигнал от Добри Божилов. Тук беше пълно с боклуци и кашони и прекарвахме между тях детски колички. Тогава му направих забележка да ги махне, но той започна да ме заплашва. Кварталният е идвал на проверка. Не знам дали е идвал или ги е викал него и майка му, но каза, че ги е респектирал. После кашоните се махнаха“, спомня си той.  

„Майката на Иван кани в дома си съкооператорите. Убиецът скача и почва да бие съседа си с дръжката на пистолета. Смля го от бой. Не подаде жалба, защото беше много уплашен и явно е бил прав. Къде е Ваньо? Кой ще ни го върне“, попита още съседката.  

Димитър Цветков също живее в кооперацията, където Иван е убит. Той е бил близък с психолога и повдигна завесата още около тормоза, който му е бил налаган от страна на убиеца му. 

„В момента, когато говореше в студиото, че е имало инцидент с този човек, бяхме предния ден в тях. Говорихме си спокойно у тях, без да вдигаме шум и в този момент той дойде, заля му вратата, беше заплашил няколко пъти, че ще го застреля. Викнахме полиция в този ден, изчакахме ги у тях. Обяснихме на полицаите, че заплашва целия вход“, разказва той. 

„За Иван имаше преки заплахи за убийство. Той каза на полицаите, че е въпрос на време да го застрелят. Отидоха до тях, стояха пред вратата като наказани. Момчетата искаха да си свършат работата, но явно не могат. Подменят му разрешителното за пистолета на тоя човек. На базата на какво? Как може? Предният ден, когато се случи убийството с военния, който беше застрелял друго момче, той говореше с bTV, а предния ден бяхме заедно“, допълни Цветков. 

Още Новини

Back to top button