Промяна
КРИМИНАЛНИ

Огромна трагедия! Загинал при катастрофа остави три сирачета

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Три малки сирачета е оставил загиналият при зверска катастрофа късно вечерта на 9 април жителя на старозагорското село Калитиново Славчо Ганчев, съобщи кметът Иван Костадинов. По думите му гледката на местопроизшествието била ужасяваща защото при челния сблъсък между двата автомобила единият от тях пропаднал в дълбок канал за напояване в района на някогашния азотноторов комбинат.

Наложило се часове да бъдат рязани ламарините, за да извадят тялото на жертвата и още двама ранени. Зад волана е бил 23-годишен младеж от съседното село Преславен, който заради физически проблеми никога не е имал свидетелство за правоуправление, но това не му попречило да си закупи на старо преди време Фолксваген и често да го кара от дома до местоработата си.

При проверка с дрегер станало ясно, че Даниел е седнал зад волана след солидно количество употребен алкохол-над 1,5 промила в издишания въздух. В колата освен Славчо и Даниел е бил 23-годишен младеж от Калитиново, който е в тежко състояние и в неделя негови приятели се изредили да дават кръв за животоспасителнa операция.

Хора от Калитиново разказват, че малко преди катастрофата тримата мъже от падналия в канала Фолксваген са били забелязани да се черпят за получена в събота заплата. И тримата работели при един и съща работодател в Преславен.

Сблъсъкът е станал на разклона от републиканския път II-66 за Калитиново, при него е пострадал и водачът на другия автомобил, 47-годишен мъж, който не е употребил алкохол. Често минаващи от там водачи твърдят, че пътната настилка била в окаяно състояние от много време.

23-годишният Даниел е задържан за 24 часа, тепърва от прокуратурата ще решават дали и каква мярка за неотклонение да му наложат. Образувано е досъдебно производство по чл.343, ал.4 вр. с ал.3 буква „б“ във връзка с ал.1 вр. с чл.342 ал.1 предложение „трето“ от НК

Криминално

Новините Днес

Още Новини

Back to top button