Промяна
КРИМИНАЛНИ

Делото срещу Семерджиев може да продължи с години заради сложна експертиза

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

„Има смущаващи неща от гледна точна на разследването и бързината, с която се извършиха процесуално-следствените действия относно катастрофата на бул. „Черни връх“. Това каза адвокатът Людмил Рангелов пред БНТ.

 

Той смята, че след като не е била взета кръв на Георги Семерджиев в рамките на продължителен период, възникват основания за възражения на защитата.

 

„Първо дали ще се установи наличието на алкохол и кога въобще е употребявано – преди или след катастрофата. Друго обстоятелство, което ме смущава са откритите наркотици при втория оглед на автомобила, тъй като той е бил на място, което предпоставя достъп на различни лица. Това отваря възможност за оспорване дали намереното количество наркотици са на Семерджиев или са подхвърлени след катастрофата“, изясни адвокатът.

 

Според него някои от доказателствата могат да бъдат поставени под съмнение и това ще влияе за присъдата на Семерджиев.

 

По думите му делото със Семерджиев може да продължи с години, защото трябва да се направи сложна експертиза за взаимодействието между отделните участници с таксито, асансьора, колата му и т.н.

 

„Такъв човек, като Семерджиев, не може толкова време, с подобно поведение да остава безнаказан. Няма друго обяснение, освен това, че е бил прикриван, защото са му били спестявани всякакви усложнения със закона, който той системно е нарушавал“, каза Рангелов.

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм!

 

Криминално

Новините Днес

Още Новини

Back to top button