Промяна
КРИМИНАЛНИ

Никога не сте виждали на куп толкова пари, колкото митничари спипаха на ГКПП “Капитан Андреево“ СНИМКИ

Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 1 084 155 лева на граничния пункт „Капитан Андреево“. Това се е случило при три проверки на превозни средства, излизащи от страната, съобщава Агенция „Митници“.

На 17.10.2022 г. на Митническия пункт Капитан Андреево пристигнал влекач с полуремарке с унгарска регистрация, пътуващ за Турция. По метода „анализ на риска“ камионът бил селектиран за щателна митническа проверка.

При физическото претърсване в долап извън шофьорската кабина били открити пачки с евро банкноти с различен номинал. Общото количество на откритата валута е 251 000 евро с левова равностойност 490 913 лева.

На 14.10.2022 г. на пункта пристигнал друг камион с турска регистрация на път от Великобритания за Турция. Митническите служители установили, че в хладилния агрегат са скрити пакети с 181 575 британски лири, 180 шотландски лири и 300 ирландски лири. Тяхната левовата равностойност е 410 177 лева.

В същия ден е открита и недекларирана валута при проверка на лек автомобил, в който пътуват от Румъния за Турция. Превозното средство било избрано за щателна проверка. Митнически служител забелязал, че един от пътниците се опитва да се отклони от мястото на извършването на контролните действия. При извършване на личен преглед било установено, че в мъжка чанта под елека му са укрити 93 600 евро с левова равностойност 183 065 лева.

По случаите са образувани бързи производства. Водачите на двата товарни автомобила и пътникът в лекия автомобил, всички турски граждани, са привлечени като обвиняеми и са задържани за срок до 72 часа с прокурорско постановление.

Още Новини

Back to top button