Промяна
КРИМИНАЛНИ

Любенов с Поршето съвсем изнагля – вика и тропа в съда, имало хлебарки в ареста

Тричленен състав на Апелативния съд в София остави в ареста Димитър Любенов, обвинен за причиняване на смърт на френски гражданин при шофиране с висока скорост след употреба на алкохол и наркотични вещества на „Околовръстен път“ в София.

и се мотивира с достатъчно данни по делото, че той е извършил престъплението, в което е обвинен. Нещо повече – вече са събрани много факти, които затвърждават обвинението в умишлено извършено престъпление, тъй като Любенов е съзнавал, че не е в състояние да шофира след употребата на алкохол и наркотици и е разчитал на случайност, за да не стане катастрофа.

Високата скорост, с която е управлявал, показва и липса на преценка за поведението му на пътя.

Обвиняемият настоя да бъде пуснат, за да си види семейството, като беше категоричен, че не е убиец, а е станало ПТП, в което един е починал.

Той заяви още, че е добър шофьор, плащал си е глобите и мястото му не е в ареста „с всякакви убийци и престъпници“, имал си семейство и бизнес, а освен това в килията имало дървеници и хлебарки. „Стига с тия арести и задържания“, викна Любенов в съда и тропна по банката пред съда, предаде БГНЕС.

Магистратите поясниха още, че Любенов има множество санкции за шофиране с превишена скорост, а високата обществена опасност на извършеното от него налага извод, че при изменение на мярката той може да извърши ново престъпление.

Още Новини

Back to top button