Промяна
Политика

Йордан Цонев: Кръгът “Капитал“ защитава руски и китайски интересни, ползва евроатлантизма като параван

Кръгът „Капитал“, техните медии, техните говорящи политолози, социолози и анализатори, нямат нищо общо с евроатлантизма. Той е параван за собствените им интереси. Те заблуждават и посолствата на нашите евроатлантически партньори, че това е така. Това е параван, заяви зам.

-председателят на НС Йордан Цонев в изказване от трибуната на парламента.

Това са хора, които неведнъж са защитавали и руски, и китайски, и всякакви икономически интереси, прикрити зад евроатлантизма, подчерта той. И припомни, че българският народ е изпратил в парламента 172 депутати от партии, които декларират евроатлантизъм.

Ако е вярно, то има конституционно мнозинство. Защо тогава не се случва? Защото са псевдоатлантици. Защото създават хаос, създават несигурност, създават политическа криза, защото така им е изгодно, категоричен бе Цонев.

Какво могат да кажат тези хора за партия ДПС? Още докато съществуваше Варшавският договор, д-р Ахмед Доган каза от тази трибуна, на парламента: нашият път е НАТО, припомни зам.-председателят на ДПС.

Същите тези деца на комунистическата номенклатура тогава още се криеха, не знаеха дали да тръгнем на запад, какво да направим, да не стане пък да се върне старото. Сега те са евроатлантиците, изтъкна Йордан Цонев.

Нека да им кажа на висок глас от тази трибуна – ДПС няма да позволи тези хора да крадат геополитическия избор на България, направен от някои от партиите дори и с кръв. Защото битката беше такава в онези години.

Няма да крадат и няма да се крият зад това. Никой не е виновен, децата не носят отговорност за родителите си. Но точно децата на комунистическата номенклатура в момента са най-големите антикомунисти и приватизираха евроатлантическата идея. Няма нужда, няма да го позволим това и нека да го чуят ясно от тази трибуна. Да спрат да пречат.

Защото ние ще продължим да разяснваме на нашите евроатлантически партньори, че тези хора пречат, увери Йордан Цонев.

Пречат да бъдем лоялен партньор, пречат България да има финансова стабилност и да бъде истинският южен фланг на НАТО. Пречат! С политическата нестабилност, която създават в името на своя собствен икономически интерес, заключи Цонев.

Още Новини

Back to top button