Промяна
Политика

Костадинов се закани, издаде какво точно крои TV

„Целта на „Възраждане“ на предсрочния парламентарен вот е да бъде първа политическа сила“. Това каза пред журналисти председателят на партията Костадин Костадинов.

Той подчерта, че се стремят не просто към първото място, а да накарат хората да отидат да гласуват.

„В крайна сметка обаче политиците предполагат, а народът разполага“, обобщи политикът, като посочи, че голяма част от българските граждани не искат да участват в политическия процес, защото не вярват в него.

По думите на Костадинов всички избори са изход от политическа криза, макар че понякога могат да ни вкарат на следващо ниво от нея, но всичко зависи само от българските избиратели. В крайна сметка те определят кой ще влезе в парламента и какво ще е съотношението на политическите сили в него, допълни лидерът а „Възраждане“.

В последните няколко десетилетия в България се наложи един много простичък принцип, че коалициите се правят на принципа разделение на властта, парцелиране на властта и разделяне на „политическата баница“, коментира той в отговор на въпрос дали формацията би участвала в коалиции за бъдещо управление.

По думите на Костадинов това не е политика, а феодализъм. Политика е да сложиш на масата на преговорите принципи, политики, каузи и да искаш от другите политически сили подкрепа. Не желаем парцел от властта, а цялата власт, защото България има нужда от „преосноваване“, подчерта лидерът на формацията.

„Възраждане“ ще участва със свои кандидати на местния вот“, увери Костадин Костадинов. Формацията ще издигне свой кандидат и в София.

Лидерът на „Възраждане“ е оптимист за подкрепения от тях референдум за запазване на българския лев, макар да смята, че в медиите се води антикампания срещу допитването. Целта е да се разсеят хората, да се размие общественото настроение, смята той. Според него обаче няма по-важен въпрос от този за доходите в една държава. Той е абсолютно убеден, на база на това колко бързо се събират подписите, че референдум ще има.

Още Новини

Back to top button