Промяна
СВЯТ

Украински пилот оцеля по чудо и показа от болницата как изглежда лицето му след катапултиране ВИДЕО

Бойният пилот Дмитрий Шкаревски пазеше небето над Украйна, но по време на поредната вражеска атака беше свален. 

Той катапултирал, след като се уверил, че под самолета му няма жилищни сгради, пише УНИАН.

Осколките от машината са разрязали лицето и очите му, ранили са ръката и корема му, а най-лошото е, че пилотът е наранил гръбнака си. Сега обаче Дмитрий вече е у дома и е на рехабилитация.

Дмитрий направи селфи на разрязано от шрапнел лице още в болницата в Днепър, за да успокои приятели и роднини:

Същата нощ руснаците отново атакуваха Украйна с „Шахеди“, а на разсъмване изстреляха ракети. За да ги прихване излетя пилотът Шкаревски. Работел по мишените, когато изведнъж получил удар, самолетът станал почти неуправляем.

false

След като пада върху леда на реката, краката му почти не издържат, виковете му за помощ са чути от местни жители. „Около 3:50 видяхме проблясъци – стана като ден. И силни звуци, разбирате ли, като гръмотевици… Мислехме, че над нас стрелят шахеди или нещо друго. Чухме викове: „Помощ, аз съм ранен!“ „Като цяло стана страшно“, спомнят си местни жители, които извикали линейка.

На сметката си 26-годишният пилот има почти 70 полета, две унищожени вражески ракети и няколко системи за противовъздушна отбрана.

Героичната история на Дмитрий Шкаревски

На 10 февруари 2023 г. той беше изваден от строя около 4 часа сутринта по време на друга масирана руска атака. Когато се приземил на замръзналата река, той изпитал ужасна болка в гърба. Дмитрий се откачил от парашутната система и се обадил на старшия от групата си. Местните жители извикали линейка на пилота от въоръжените сили на Украйна.

Как точно врагът е свалил самолета на Шкаревски, не е известно, тъй като разследването продължава. На боеца е поставена титанова рамка в гърба и е изваден фрагмент от десния му крайник.

Превод

Още Новини

Back to top button