Промяна
Политика

Кандидат-депутат на ДБ се обърна срещу своите заради правителството на малцинството

Крайно несериозна ми изглежда идеята ПП и ДБ да предложат правителство с втория мандат. Да, поставят се някакви условия – към евентуалните съюзници, към ГЕРБ и дори към служебния кабинет, но не е никак ясно какви гаранции и от кого могат да се получат за изпълнението им.

Това пише във Фейсбук Петър Фотев, преподавател в МУ-Варна и бивш кандидат-депутат от ДБ. Ето какво още казва той:

„Има обаче нещо не по-малко важно.

Българският народ не даде мандат за реформи на ПП и ДБ. Няма как да изнасилваме волята на избирателите и да вярваме по детски, че 73 депутати ще могат трайно да диктуват решенията и приоритетите на останалите 167. Още по-наивно ми се вижда очакването за стабилно правителство с подкрепата на ГЕРБ и ДПС.

Сигурен съм, че при първите проблеми „партньорите“ ни ще ни изоставят и с удоволствие ще ни гледат сеира. В контекста на наближаващите местни избори едва ли едно мимолетно идване на власт ще е от полза за нас. Напротив! Най-вероятно  ПП и ДБ ще оберат всички пасиви, а и съвсем ще заметат под килима вината на предишните управляващи…

За мен единственото достойно решение е да спрем с глупостите и с ексцентричните идеи, които само ядосват и отчайват привържениците ни. А президентът да престане „тънко“  да заобиколя Конституцията, по най-бързия начин да „завърти“ парламентарната рулетка и да прекрати агонията на 48-ото Народно събрание.

Новите избори не са панацея, но резултатите им ще наклонят еднозначно везните към реформаторските сили или към блатото на застоя. Ако ще се променяме, да се променяме, ако не щем – здраве да е! Глас народен – глас Божий, нали!…“, пише Фотев.

Още Новини

Back to top button