Промяна
КРИМИНАЛНИ

Арестите в Бургас не спират! Докараха още един бандит зад решетките ВИДЕО

Още един арестуван докараха в полицейския участък в кв. Победа при мащабната полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, която се провежда в момента на територията на Бургаска област. Има няколко задържани лица, както и иззети вещи – предмет на битови престъпления, съобщава „Флагман“. 

Важно уточнение е, че не се наблюдава ръст на битовата престъпност и поради това полицейската операция е преди всичко с превантивна насоченост.

В последните три месеца, благодарение активните полицейски действия са неутрализирани общо четири групи извършители на крупни кражби на пари и ценни вещи от частни домове, разположени по Южното Черноморие.

В днешната операция се проверяват частни адреси, търговски обекти и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност или такава, свързана с административни нарушения.

Паралелно на КПП-та около Бургас-град проверките на преминаващи превозни средства с оглед противодействие на нелегална миграция продължават. В проверките са включени екипи на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа и криминална”, както и екипи на бургаската жандармерия.

Още Новини

Back to top button