Промяна
ОБЩЕСТВО

Иззеха 50 000 контрабандни цигари при спецакция в Пловдивско

Близо 50 000 къса контрабандни цигари и 375 кг листна маса с мирис на тютюн са иззели служителите на ОД на МВР Пловдив

Две паралелни специализирани операции срещу контрабандата с акцизни стоки са проведени вчера от служители на районните управления в Труд и Асеновград, съобщиха от вътрешното министерство. 

В хода на активни действия за пресичане на незаконното разпространение на безакцизни стоки, вчера служители от РУ – Труд, съвместно с колегите им от отдел „Икономическа полиция“ и инспектори от ТД „Митница“, предприели претърсване на адреса на местен жител от село Найден Герово и стопанисван от него магазин. Общо са конфискувани контрабандни близо 49 000 къса цигари от различни марки и 40 литра течност с мирис на алкохол. Допълнително са намерени и иззети и две пушки с неустановена марка и калибър, съхранявани от мъжа без необходимите документи. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Служители на полицейски участък „Садово“ и асеновградските им колеги от сектор „Икономическа полиция“ са открили 375 кг ситно смляна листна маса с мирис на тютюн в къщата на мъж от село Катуница.

По двата случая са образувани досъдебни производства по чл. 234 от НК. Уведомена е прокуратурата.

(function (d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=true; js.src = "https://connect.facebook.net/bg_BG/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Още Новини

Back to top button