Промяна
ОБЩЕСТВО

Депутат-милионер подхранва новата Тройна коалиция на Бойко, Корнелия и Доган

Депутатът-милионер, който печати бюлетините за изборите от 2015 г. насам – червеният олигарх Петър Кънев, е живата спойка на новата Тройна коалиция на Бойко, Корнелия и Доган, за която първо Promiana.eu предупреди.

При последните два кабинета на ГЕРБ левият баровец печата винетните стикери, а след като Министерството на икономиката финансира европроект на неговата фирма по програма ОПИК, въпреки че му е подопечно като шеф на Икономическата комисия в последните два дълги парламента 2014-2021 г., му даде да печата новите и напълно незаконни по Закона за движението по пътищата екостикери.

При това поръчка за 6 млн. лв. от Изпълнителната агенция автомобилна администрация идва при него през 2020 г., а промените в нормативната уредба през Закона за чистотата на атмосферния въздух са в последните дни на дългия парламент през 2021 г.

Задругата Бойко-Корнелия дава 300 млн. на червен депутат за екостикерите (СКАНДАЛНИ ФАКТИ)

Както обясни тогавашният ресорен зам.-министър: „Това му е компенсация за винетките”. Договорът за тях на печатницата на Кънев е от началото на Борисов 3 – октомври 2017 г., само година и половина преди влизането на е-винетките, но е с рамка 35 млн.лв.

Съмненията за протичане на пари между партиите станаха още по-големи, когато сайтът boulevardbulgaria.bg извади смайващите данни как фирмите на Кънев вземат 14,658 млн. лв. само за месец април 2021 г.– последният от управлението на Борисов 3. Печелят парите като единствени кандидати при държавата и общинските дружества в София.

Само в Promiana.eu: Корнелия пробутва опорките на Бойко за нова Тройна коалиция – ето как Нинова се разбра с ГЕРБ и ДПС

Големият удар е с 13,2 млн. лв. с ДДС за фишове на спортния тотализатор, които правещата дори евробанкноти държавна печатница на БНБ с лекота би могла да изпълни.

Другите поръчки са за белови за матурите от МОН – десетки печатници могат да го направят,  билети за метрото и талони за Синя и Зелена зона в София, които също могат да бъдат изпълнени от много фирми.

Само в Promiana.eu: Корнелия и Бойко вече не се крият – играят заедно срещу Румен Радев

Следвай парите, казват детективите и банкерите. А също: каквото и да говорят, става дума за пари. Коалицията на парите е по-здрава от всяка друга. Именно затова ГЕРБ ще се гушне с БСП и ДПС – за да не секне паричният поток.

Материалът Депутат-милионер подхранва новата Тройна коалиция на Бойко, Корнелия и Доган е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Още Новини

Back to top button