Промяна
КРИМИНАЛНИ

Аз не знам защо съм тук. Бях отвлечен. Откраднаха ми и колите

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Аз не знам защо съм тук. Бях отвлечен и сигурно са ми взели личната карта. Това заяви пред съда обвиняемият за тежката катастрофа с две жертви Георги Семерджиев, съобщи БНТ.

Започна заседанието на СГС по мярката му за неотклонение. Обвиняемият Георги Семерджиев е агресивен и по тази причина охраната в съдебната зала е подсилена. Според източници на телевизията, днес той се е опитал да се нахвърли върху прокурорката, която му е предявила обвинението.

Преди да влезе в съдебната зала, той запази мълчание пред медиите.

Всичко ми е легално, имам си бизнес и не виждам причина да съм тук. Просто бях отвлечен. Откраднаха ми и колите. Това е истината. Проверете и ще видите. Подал съм сигнал в ГДБОП и в 4 районно, каза още Семерджиев. Шофьорската ми книжка е швейцарска и истинска, но не помня кога ме отвлякоха, заяви той.

Освен без книжка, оказа се, че Семерджиев е и без лична карта. По делото за самоличността на обвиняемия е приложена справка от БДС.

От прокуратурата по-рано съобщиха, че му е повдигнато ново обвинение.

„Той е привлечен за ПТП, което представлява особено тежък случай – настъпила е смъртта на 2 млади жени и са извършени множество нарушения на Закона за движение по пътищата, за това престъпление се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години. Второто престъпление е употреба на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества – в кръвта на Семерджиев са установени амфетамин и метамфетамин при предишен случай на 10 юни“, заяви на брифинг Христо Кръстев, заместник на Софийската градска прокуратура.

По думите му, това престъпление предвижда лишаване от свобода от 1 до 3 години.

СГП внесе в съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Взета е кръвна проба от лицето след тежката катастрофа и се чака излизане на експертизата, като забавянето на вземането на пробата не е проблем. Автотехническата експертиза с колко се е движил автомобилът на Георги Семерджиев при жестоката катастрофа също все още не е готова.

Според прокуратурата е налице реална опасност Георги Семерджиев да извърши друго престъпление.

Прокуратурата проверява и дали служители на МВР по някакъв начин са помагали на Семерджиев да избяга от катастрофата и дали над него е имало „чадър“ за предишни нарушения.

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм!

 

Криминално

Новините Днес

Още Новини

Back to top button