Промяна
СВЯТ

Ким Чен Ун със спешно нареждане към армията си

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун нареди на армията си да увеличи своите бойни учения и да засили готовността бойната си готовност, на фона на провокативните демонстрации на оръжия в лицето на задълбочаващото се напрежение със Сеул и Вашингтон. Това съобщи Асошиейтед прес.

Ким председателства заседание на Централната военна комисия на управляващата Работническа партия и насърчи въоръжените сили да извършват вечно победоносни подвизи и да демонстрират несравнима военна сила.

Срещата дойде на фона на знаци, че Северна Корея планира военен парад, който може да е повод да покаже най-новия хардуер от неговата нарастваща програма за ядрени оръжия и ракети.

Членовете на комисията, които представляват висшето военно ръководство на Ким, обсъдиха поредица от задачи, насочени към предизвикване на голяма промяна в армията, включително постоянно разширяване и засилване на операциите и бойните учения и по-стриктно усъвършенстване на готовността за война.

Тази седмица Северна Корея отбелязва 75-ата годишнина от основаването на Корейската народна армия и се очаква да отпразнува това с пищен военен парад в Пхенян.

Още Новини

Back to top button