Промяна
Политика

Атанасова и Денков се счепкаха за “джентълменското споразумение“ TV

Десислава Атанасова наруши т.нар. „джентълменското споразумение“ между двете коалиции. Това каза по време на брифинг депутатът от ПП-ДБ акад. Николай Денков.

„Това трябва да стане ясно на всичко – това обяснява защо трябва да сме внимателни с ГЕРБ-СДС, защото във всеки един момент може да се окаже, че обещаното няма да бъде спазено, без допълнителни условия. Аз се надявам, че ГЕРБ-СДС ще се върнат към споразумението между двете коалиции”, каза още акад. Николай Денков.

При т. нар. „джентълменско споразумение“, председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова обяви, че е възможен ротационен принцип при избора на председател на НС и на председател на Комисията по правни въпроси, при условие че парламентът работи повече от три месеца.

Тогава тя обясни, че ротационното председателство няма как да бъде скрепено с решение на НС, а е джентълменско споразумение между двете най-големи политически сили в 49-ото Народно събрание.

Не закъсня и отговорът от самата Атанасова.

„Джентълменското споразумение не е изчерпано. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в отговор на обвиненията на ПП-ДБ, че е нарушила джентълменското споразумение между двете най-големи парламентарно представени формации.

„Подкрепете кабинета на г-жа Габриел и ще гласуваме за предложението ви за шеф на правната комисия“, заяви Атанасова.

Десислава Атанасова коментира още, че очаква в 17 часа хората на ПП и ДБ да се срещнат с техния кандидат за премие Мария Габриел.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Още Новини

Back to top button