Промяна
ОБЩЕСТВО

ФИНАЛ: Ванина Колева пое на Бойко фейсбука, Жоро Тръбата ѝ се подиграва, защото е аут

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Заплетена мрежа от „автентични“ страници във Facebook всъщност се управлява и финансира от ГЕРБ, разкрива вестник „Капитал“. Подходът е различен, но съдържанието – сходно и насочено срещу „Продължаваме промяната“.

Според данните дигиталната дейност на партията на Бойко Борисов се контролира от фирмата „Лонгрийч“. Тя изкупува популярни фейсбук страници и ги префасонира в страници с агресивно съдържание срещу противници на ГЕРБ.

За пример са дадени страниците „Хер Флик“, „Баче Кики“, „Мишел от Съпротивата“. Някои от тях в миналото са били създадени за откровена пропаганда в прослава на Слави Трифонов.

Онлайн „спецовете“ на ГЕРБ „стъпват“ върху вече събраните лайкове и последователи и изграждат съвсем различен агитационен модел – възхвала на Бойко Борисов, рутене на Кирил Петков, Лена Бориславова, Асен Василев, лидерите на „Демократична България“.

Повечето от тези страници са анонимни и копират снимки и текстове на утвърдени медии. Препубликуват се директно снимки и видеа без да е искано съответното позволение от първоизточника, а понякога и без да се цитира.

Снимките и разкритията се извеждат в различен контекст, заостря се сексуалното съдържание (най-вече в сюжета с Кирил Петков и Лена Бориславова), вклиняват се директни обиди към противниците на Борисов.

По данни на „Капитал“ мрежата се управлява от кръг от хора около бившата пиарка на Красен Кралев, близката до Бойко Ванина Колева. Днес тя била „по-високо в партийната йерархия“, каквото и да означава това.

За Колева се знае, че управлява неофициално и близкия до ГЕРБ сайт „Трибюн“, собственост на Красен Кралев. По неизвестни причини обаче името й не може да бъде открито в редакционното каре.

Promiana.eu пръв разкри, че Ванина Колева е особено приближена до лидера на ГЕРБ. Факт е, че Колева може да бъде разпозната в непосредственото обкръжение на Борисов по време на обиколките му из страната.

Според публикацията в неофициалния дигитален отдел за черен пиар към ГЕРБ влизали и общинският съветник Димитър Вучев, Кристиян Шкварек и приятелката му Виктория Вировска.

И един любопитен детайл – в анонимната страница „Мишел от Съпротивата“ се появила задявка с политическия коментатор Георги Харизанов, доскоро медиен консултант в ГЕРБ. В отговор той коментирал: „А Анинав Авелок как е, как кара лятото?“, заигравка с обратното изписване на името на Ванина Колева, което тя използва за своя Facebook акаунт.

Факт е, че Жоро Тръбата се е дръпнал от медийните платформи на ГЕРБ, вероятно защото там вече еднолично се слуша единствено думата на Ванинчето Колева, а той е натикан в ъгъла, където му е мястото.

Материалът ФИНАЛ: Ванина Колева пое на Бойко фейсбука, Жоро Тръбата ѝ се подиграва, защото е аут е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button