Промяна
ОБЩЕСТВО

Депутат хвърли бомба пред Promiana.eu: Асен Василев работи за „Лукойл” – уреди $3,6 МИЛИАРДА за русия монополист (СХЕМА)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Финансовият министър в оставка и нереализиран премиер Асен Василев работи за „Лукойл” точно като Бойко Борисов. Това обяви пред Promiana.eu народен представител от енергийната комисия в НС, настоял за анонимност.

Депутатът направи скандални разкрити за начина, по който един от тарторите в „Продължаваме промяната” е улеснил грабежа на руския монополист в България. По подобен начин Бойко Борисов построи „Турски поток” с 3 милиарда лева от хазната, за да уреди бизнеса на Путин, напомни източникът на Promiana.eu.

Ето и доказателствата

4,5 млн. тона нефтен еквивалент е годишното потребление в България, които са равни на 5 милиарда и 100 милиона литра гориво.

Свръхпечалбата на руската рафинерия само у нас е на годишна база е 2 милиарда и 81 милиона лева, т.е., $1 125 000 000.

Същевременно загубата за българския бюджет е 3 милиарда 315 милиона лева отново на годишна основа.

Свръхпечалбата на „Лукойл” от износ на 3 милиона тона нефтен еквивалент годишно е 1 милиард 230 милиона лева, т.е., 665 милиона долара.

Трагичното е, че тази свръхпечалба е възможна САМО заради действията на финансовия министър Асен Василев и издействаната от него дерогация на ембаргото на руски петрол за срок от 2 години.

Дерогацията (частична отмяна на определен закон, б.ред.) ще донесе на руския петролен консорциум обща очаквана свръхпечалба за следващите 24 месеца в размер на 3 МИЛИАРДА и 600 МИЛИОНА долара само заради факта, че продават руски нефт, но го смятат по цени „Брент”.

При тези обстоятелства твърдението, че посланикът Елеонора Митрофанова е участвала в свалянето на правителството, е просто смехотворно, категоричен е депутатът пред Promiana.eu.

„Би трябвало Владимир Путин и Митрофанова да връчат орден „Ленин” на Василев и сие, които уредиха дерогацията.

Правилният подход би трябвало да е следният – даваме дерогация (изключение от европейското вето върху петрола от Русия за България) и „Лукойл” печели от износа на нефтопродукти допълнителен милиард и 300 милиона долара.

В замяна, обаче, руснаците да пресмятат вноса на нефт в България по пазарни цени за сорт „Урал”, не за „Брент”, завърши източникът на Promiana.eu от парламента.

Разчетът е при усреднени цени

Материалът Депутат хвърли бомба пред Promiana.eu: Асен Василев работи за „Лукойл” – уреди $3,6 МИЛИАРДА за русия монополист (СХЕМА) е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button