Промяна
ОБЩЕСТВО

Сигнал! 100 лева стига гласът за изборите в Ракитово (ето я криминалната мрежа на кандидат-кмета Георги Холянов)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Диво купуване на гласове върви в момента в община Ракитово, където в неделя ще се проведат кметски избори, разкри източник на Alarma.bg. Информацията, която дойде от читатели на място, може да послужи като база за разследване и блокиране на изборната търговия от органите на реда.

Четирима са кандидатите, които на 3 юли ще мерят сили в надпреварата за кметския стол в община Ракитово. Трима от тях са издигнати от инициативни комитети и ще се състезават като независими.

Сред тях са общинският съветник Георги Тупаров, който има транспортна фирма и синът на досегашния кмет Костадин Холянов – Георги, който също има частен бизнес.

БСП издигна лидерката на общинската си организация Веска Андонова, която е учителка по професия, а партията на Костя Копейкин издигна за свой претендент Димитър Ташев, дългогодишен учител.

В община Ракитово частичните кметски избори ще се проведат тази неделя, 3 юли, след като на 20 януари тази година почина кметът Костадин Холянов, който управляваше родопската община втори мандат.

Определени са и номерата на бюлетините, с които ще се гласува да кандидатите за кмет на община Ракитово. Димитър Ташев е с номер 1, Веска Андонова с номер 5, Георги Холянов с номер 8 и Георги Тупаров с номер 9.

Според източници на Alarma.bg от родопския град най-абсурдната кандидатура е на сина на покойния кмет – Георги Холянов.

Двамата със съпругата му Сузана Холянова са меко казано странно семейство. Георги имал странна сексуална ориентация с афинитет към мъжкото съсловие, а Сузана, която естествено не се радвала на вниманието на мъжа си, търсела и получавала забавления чрез подпомагане на финансово затруднени мъже.

Двамата предлагат суми от 50 до 100 лева за глас, за да може Холянов-младши да яхне общината, както баща му преди това. Според данните Георги и Сузана лично и чрез помагачи и вербувани хора извършват договарянето и плащането на гласоподавателите в Община Ракитово.

Фамилията върти тази дейност от над десет години в условията на денонощен график и финансови средства с неясен произход.

Стандартен прийом на двамата е смяната на автомобили и ходене от дом на дом и купуването на цели семейства и техни роднини и познати. За Георги Холянов знаят и малките деца, че е в пряка тежка зависим от наркотични вещества и битов алкохолизъм, категорични са нашите източници.

Не е тайна и непрестанното шофиране след употреба на дрога. Полицията в Чепинската котловина се прави, че не го вижда – явно някой е получил значителна финансова помощ за широко затворените очи.

Според информацията активно съдействие на Георги Холянов оказват ченгетата Георги Кюркчиев  и Асен Григоров, не на последно място съмишленици в начинанията са му и горския служител Костадин Григоров с пряка помощ и от зет му Михаил Узунов, навлизат в детайли информаторите на Alarma.bg.

И продължават – битовият алкохолик Иван Санкев активно и агресивно репресира старите хора в с. Дорково да гласуват за Холянов. Във Ракитово зависимите финансово са Ангел Кожухаров – зам.-кмет на общината, който в момента е в неплатен отпуск, който използва институционален натиск и клевети по адрес на другите кандидат-кметове.

Тарикатът действа от кафене в квартал „Запад“, негова семейна собственост. Друг помощник е Методи Караманов, общински съветник и собственик на търговски обект на ул. „Пирин“. Общинарят изпълнява същите функции като зам.-кмета Ангел Кожухаров.

Други помощници в изборната търговия на Холянов-младши са Страхил Крумов, кв.“Запад“, улица“ Юндола“, където има семеен търговски обект, Ангел Мишев – Писко, Ади Медова, помагач на Георги Холянов и интимен негов партньор с район на действие, основно на територията на 5-а и 6-а секции в града, която също уговаря и съдейства за купуването на гласоподаватели.

И още – Аничка  Люгова и нейните синове, ул. „Вела Пеева“ №17, собственик на търговски обект за домашни потреби и пункт за изкупуване на диворастящи гъби.

На хората в Ракитово ни е ясно, че в деня за размисъл и изборния ден гъбарите ще предават набраното и към печалбата ще бъде прибавяна сумата за гласуване в полза на Холянов, пишат нашите източници.

Още свързани с далаверата лица – Димитър Тодоров Баташки и  Тодор  Христов Наков, който е и служител в „Гражданска защита“ играят ролята на мулетата по пренос и извършват плащания в полза на Холянов.

За изборния алъш-вериш в Костандово, например, се използват жени и мъже, който са задлъжнели финансово към сем. Холянови. Такива са Георги и Гинка Апостолови, на които Холянови откупиха къщата им в Ракитово и по този начин ги вербуваха и изпълняват всяко нареждане безпрекословно.

В кюпа са и Сълзина Атанасова Ачанова и нейната дъщеря Анелия Манчова Раданова – детска учителка, които изпълняват куриерски функции  под прякото ръководство на Сузана Холянова, и са директни участници в порочните схеми за предлагането и  купуването на гласоподавателите основно в град Костандово.

Във Дорково пък помощник е Стоил Ваклинов – Духчето, работник на  Холянов, осъществяващ координация между участниците в схемата за търговия с гласоподаватели. Духчето е зависим от парите на Холянов, защото употребява наркотици, пишат очевидците на Alarma.bg. Стоил Ваклинов дори си позволява да шофира дрогиран.

Това не са всички в мащабната схема за купуване на гласове на Георги Холянов – помощници в престъпленията са и Иван Санкев и общинският съветник Михаил Узунов от с. Дорково – активисти на семейство Холянови и организатори и изпълнители  на порочните схеми, също зависими от наркотични вещества.

Собственика на бистро „При Урсата“ Иво Пламенов Сатев в село Дорково и съподвижник на всички гореизброени, осигурява терен с кръчмата си за „дрогарите“.

Иван Златинов, съмишленик на Холянов и раздавач на пари, пък е силно зависим от интимните си отношения със Сузана Холянова, даже се твърди, че едно от децата на кандидат-кмета е именно от него.

Сигналът до Alarma.bg завършва с уточнението, че фирма „Орхан-78“ с управител Айше Хаджиева извършва плащания в полза на Холянов под предлог, че предлага само пчеларско оборудване, но дружеството се занимава и с дървен материал, който купува от фирмата „Кос-Хол 1“, собственост на Георги Холянов…

Материалът Сигнал! 100 лева стига гласът за изборите в Ракитово (ето я криминалната мрежа на кандидат-кмета Георги Холянов) е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button