Промяна
ОБЩЕСТВО

Румен Радев навръх 6 май: Нямам партия, ако подкрепя – ще го заявя лично

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Който ни въвлича във войната, трябва да понесе своята отговорност. Пропуска се нещо, което Вацлав Клаус, който не е нито комунист, нито пропутински ориентиран, напоследък казва, че бягството от преговори и отиването в сферата на това да доведем войната до победен край означава самоликвидация икономическа на Европа. Очевидно ние сме се запътили натам.

Това коментира президентът Румен Радев пред журналисти по време на церемонията за Деня на храбростта.

„Назначените от мен министри бяха силни, когато работиха заедно в служебния кабинет, но впускането им в партийна политика е голямо изпитание, за много от тях непосилно. Това е за втори път. На президентството се приписва политически проект, но ако аз подкрепя инициатива или партия, ще го заявя лично“, каза Радев.

„Абсолютно недопустимо е в центъра на столицата да се създават сблъсъци по повод войната. По българските улици трябва да се веят български знамена.

Наш дълг е да бъдем солидарни с жертвите на войната, да подкрепяме всячески, но напомням, че кръвопролитията започват с милитаристки призиви. Те нямат място у нас“, коментира президентът.

Материалът Румен Радев навръх 6 май: Нямам партия, ако подкрепя – ще го заявя лично е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button