Промяна
ОБЩЕСТВО

Мръсна сделка в Promiana.eu: ДПС кметът на Кърджали Хасан Азис върти далавери с „червена” бизнесдама

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

ДПС и БСП са „врагове” в парламента, нали така? Само че цялата опозиционна реторика между хората на Корнелия и Доган си остава в НС, в реалния живот бесепари и депесари са заедно в бизнеса, разкри Promiana.eu.

Пореден пример идва от Кърджали, където ДСП кметът Хасан Азис и щерката на кандидат-депутат от БСП въртят заедно далавера, която е готова за прокуратурата.

Историята

На 22.02.2022 г. с докладна записка от служител в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ (ПИП) при Областната дирекция на МВР – Кърджали е започната проверка по ЗМ за извършено престъпление по чл. 220, ал.1 от НК за това, че на 18.08.2021 г. в Кърджали съзнателно е сключен договор №18104-03/18.08.2021г., между общината, представлявана от кмета Хасан Азис Исмаил, и „ИНОВИЯ“ ЕООД, ЕИК:206055945 на обща стойност 215 000 лв. с ДДС.

Проверката на Promiana.eu показа, че фирмата е регистрирана в Димитровград на бул. „Цар Борис I” №5, ет. 4, ап. офис 22. Едноличен собственик на капитала е 39-годишната Антоанета Цочева Шойлекова.

Бизнесдамата с парички от ДПС кмета се оказа щерка на кандидат-депутата от БСП Цочо Иванов Шойлеков, регистриран в РИК-Сливен за изборите през 2017-а.

Предмет на договора между общината под контрола на ДПС и фирмата на червената щерка е „Поддържане на озеленителни площи за широко обществено ползване на територията на гр. Кърджали“, като умишлено се дава възможност на юридическото лице да получи значителни финансови средства за специфична дейност, за която в община Кърджали функционира общинско предприятие с назначен персонал.

Далаверата лъсва на мига – фирма „ИНОВИЯ“ ЕООД, ЕИК:206055945 не разполага с необходимия човешки ресурс да изпълнява задълженията си по сключения договор.

За капак във фирмата е назначен на работа общинският съветник от ДПС Алтънай Мустафа Халил с ЕГН:6303192589 от гр. Кърджали, ул. Морава №6, работещ на длъжност „организатор по труда“, назначени по трудов договор са само 2 лица на длъжност „общ работник“.

Преписката касае данни за извършено престъпление по чл. 220, ал.1 от НК. Същата е изпратена на Окръжна прокуратура -Кърджали с мнение за образуване на досъдебно производство. Работата по случая продължава от служители в сектор ПИП при ОД МВР – Кърджали по ЗМ №31/22.02.2022г.

Документите за извършени дейности от фирмата, въз основа на които са получени плащания от Община Кърджали са обект на друга проверка от СПИП при ОДМВР Кърджали с оглед данни за евентуално извършено престъпление по чл.212 НК.

Договорът и към момента е действащ, като по него са платени вече 100 912 лв.

Материалът Мръсна сделка в Promiana.eu: ДПС кметът на Кърджали Хасан Азис върти далавери с „червена” бизнесдама е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button