Промяна
ОБЩЕСТВО

Пионки на ГЕРБ: Дясната ръка на Владислав Горанов бутана за финансист №1 – коя е Маринела Петрова?

Маскираният като „независим” кабинет на Николай Габровски е пълен със зависими от хунтата кадри. Поредният пример е бутаната за министър на финансите Маринела Пиринова Петрова, която в управленските среди е наричана „дясната ръка на Владислав Горанов”.

Promiana.eu научи ексклузивно, че Петрова и Горанов се познават от години, защото учили в едно и също училище – Математическата гимназия „Гео Милев” в Плевен.

Πрез юли 2016-а пък лично Бoйĸo Бopиcoв като премиер нaзнaчи Mapинeлa Πeтpoвa зa зaмecтниĸ-миниcтъp нa финaнcитe нa мяcтoтo нa Kapинa Kapaивaнoвa, ĸoятo бeшe избpaнa oт Hapoднoтo cъбpaниe зa пpeдceдaтeл нa Koмиcиятa зa финaнcoв нaдзop.

За да е ясно доколко „независима” е готвената за финансов министър Маринела Петрова е достатъчно да споменем, че е била заместничка както на чичото Кирил Ананиев, така и на племенника Владислав Горанов – общо три пъти зам.-министър по времето на хунтата.

Понастоящем дясната ръка на Владислав Горанов е председател на Управителния съвет на Банката за развитие на Съвета на Европа (БРСЕ) – за първи път българин и за втори път жена, избрана от акционерите на тази позиция.

Член е на Съвета на директорите на Европейската инвестиционна банка и на Европейския инвестиционен фонд, а сега поставена за финансов министър в ГЕРБ-кабинета на Николай Габровски.

Материалът Пионки на ГЕРБ: Дясната ръка на Владислав Горанов бутана за финансист №1 – коя е Маринела Петрова? е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button