Промяна
ОБЩЕСТВО

Журналист: Червеният милионер Георги Гергов опита тайна приватизация на Пловдивския панаир с кмета от ГЕРБ Иван Портних

Червеният милионер Георги Гергов опита тайна приватизация на панаира с помощта на кмета от ГЕРБ във Варна Иван Портних, за което първо Promiana.eu съобщи.

Сега каузът бе коментиран от журналиста Спас Спасов по телевизия Евроком. „Това, което се случи бе, че в края на август тази година Георги Гергов е пратил писмо от 180 страници до Иван Портних община Варна да апортира дела си от „Международен панаир Пловдив”, заяви журналистът Спас Спасов.

Сделка между ГЕРБ и БСП в Promiana.eu: Олигархът Георги Гергов си връща „дупката” във Варна, грабва държавните акции в Пловдивския панаир

„На 15 октомври кметът на Варна подписва докладна записка, в която буквално преписва писмото на Гергов и обяснява на общинските съветници, че е добре Варна да апортира своите дялове“, добави той.

„Това беше разгледано от комисията по собственост и стопанство миналия петък и там стана ясно какво е готвил да направи Портних“, заяви журналистът.

„Оттам нататък Георги Гергов ще вдигне собственото си влияние в панаира от 50% на 79% и да започне да разполага с панаира така, както сметне за добре“, подчерта Спас Спасов.

Гергов, вън! Общинарите във Варна пресякоха далаверата на червения олигарх и ГЕРБ с Пловдивския панаир

„Това, което стана е, че Министерството на икономиката се задейства и изпрати едно писмо до Портних и общинския съвет във Варна да не вършат това, което се готвят да направят, защото това противоречи на законът за приватизацията, защото подобен трансфер на акции се определя като скрита приватизация“, уточни журналистът.

Материалът Журналист: Червеният милионер Георги Гергов опита тайна приватизация на Пловдивския панаир с кмета от ГЕРБ Иван Портних е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Още Новини

Back to top button