Промяна
Политика

Започват преговорите за правителство: Първи срещи на групата Плевнелиев-Паси

Контактната група, която трябва да търси съгласие около първия проучвателен мандат за съставяне на правителство, оглавена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, трябва да проведе първата си среща.

Първоначално разговорите трябваше да започнат още на 20 октомври, но тъй като изборът на председател на Народното събрание се забави, те бяха отложени.

„Изборът на председател на Парламента, започването на работата на 48-то Народно събрание (НС) и утвърждаването на Парламента като работеща институция в този критичен момент е основен приоритет за всички нас“. Това се казва в позиция на Росен Плевнелиев и Соломон Паси, изпратена до медиите.

Те уверяват, че контактната група не е прекъсвала своята работа и ще продължи да търси решения заедно с всички проевропейски и демократични партии.

„Дългосрочната ни цел, да подпомогнем разговорите за търсене на решения и съгласие по приоритети между про-европейските парламентарни групи в 48-то НС, остава непроменена, като за предстоящи срещи ще Ви информираме своевременно. С уважение към търпението на обществото и медиите“, пишат още двамата.

В 10:00 часа на разговори са поканени ГЕРБ-СДС, а от 13:00 часа –  „Български възход“. Срещите ще се проведат в зала „Запад“ на Народното събрание. Писмени откази за срещи са получени официално от „БСП за България“ и „Продължаваме Промяната“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ  

Още Новини

Back to top button