Промяна
Политика

Започна се: Две партии от 48 НС готвят коалиция за новите избори

„Продължаваме промяната“ вече преговаря за общо явяване с „Демократична България“, която и да е датата на следващите предсрочни парламентарни избори, каза депутатът от ПП Венеция Ангова, цитирана от БНР

припомня, че на предишния парламентарен вот именно от ПП се дърпаха за коалиция с ДБ, твърдеейки, че това само би смъкнало рейтинга на формацията. Явно от ръководството са променили решението си и ще се борят със зъби и нокти за по-голямо представителство във властта. 

Това е и прелюдие към местния вот наесен.

Още преди дни от ПП казаха, че искат да се възползват от добре изградената структура по райони на ДБ.

Основният приоритет за двете политически сили ще бъде антикорупцията:

„Ние отстояваме принципите си да върнем важната тема за антикорупцията въпреки димките, които виждаме в публичното пространство, за да можем наистина да осъществим дневния ред на България.

Датата зависи от президента, както вече знаете Националният съвет даде мандат на Изпълнителния да преговаря с ДБ, така че да може сформираме силите на доброто…това, което видяхме, е годежът между задругата на хартиената коалиция – ГЕРБ, ДПС и БСП. Очакваме да видим сватбата“.

Ангова допълни, че парламентарната група на ПП има опасения, че в оставащите последни дни на 48-то Народно събрание ще бъдат прокарани „доста популистки законопроекти“

„Програмата не зависи от нас, както виждате нашите законопроекти биват изтиквани назад„, заяви Ангова.

„Наистина и третият мандат не успя да се реализира, но това, което видяхме, е годежът между задругата на „хартиената коалиция“ – ГЕРБ, ДПС и БСП. Очакваме да видим сватбата.“, коментира Венеция Ангова в отговор на въпрос, цитирана от БТА.

По-рано днес „БСП за България“ върнаха на президента Румен Радев неизпълнен третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Ние отстояваме принципите си да върнем важната тема – тази за антикорупцията, въпреки димките, които виждаме в публичното пространство, за да може наистина да осъществим дневния ред на България, каза Ангова.

На въпрос кога е най-удачното време за избори и ще търсят ли коалиционен партньор за явяване на изборите, Ангова каза, че датата зависи от президента.

Както знаете вече, Националният съвет даде мандат на Изпълнителния да преговаря с „Демократична България“, така че да може да сформираме силите на доброто, както ние ги наричаме, в противовес на това, което се случва с „хартиената коалиция“, добави тя.

Още Новини

Back to top button