Промяна
Политика

Зафиров скочи на анализатори заради “няколко министерски поста и кутийки“

„От БСП положихме много усилия да осигурим сигурност и стабилност на всички граждани. Близо месец бяхме свидетели на надлъгване между първите и вторите политически сили“ , това каза в предаването „Тази сутрин“ по БТВ депутатът от БСП- За България- Атанас Зафиров.

„На нас ни беше казано партиите да запазят идентичността си. Загуби се много ценно време в надлъгване в борба за електорати.

В политиката никой няма право да се сърди. 

Искам да поздравя всички анализатори, които казаха, че БСП се е продала за няколко министерски поста и кутийки. Няма да бъдем резервна гума в управление на ГЕРБ-СДС с председател Мария Габриел“ , категоричен е Зафиров.

Той обясни, че един месец след старта на парламента няма яснота относно профилът и механизмът как да функционира едно правителство с първия мандат- „Нищо не е ясно – стана ясен само срокът, но не е ясно как ще управлява, как ще взима решенията даденото правителство и кои са петте решения на кандидата на ГЕРБ за премиер Мария Габриел.“

„Борисов казва на всеки това, което иска за чуе. Процесите вчера безспорно ще окажат влияние върху политическия живот на страната“. ВСС функционира от много време, не мога да разбера как са се събудили една сутрин е са разбрали, че нещо не е както трябва.“ По думите му след брифинга на главния прокурор вчера, „някой хора не са имали спокоен сън.“ 

„БСП има последователна и ясна позиция и всичко казано от г-н Гешев вчера трябва да бъде подплатено с действия. Една от основните политики в Народното събрание трябва да бъде съдебната реформа“, добави Зафиров.

Запитан дали ще ходим на избори при евентуален провал и невъзможност за съставяне на правителство, депутатът от левицата заяви: „Трудно е да се каже дали ще ходим на избори, първата и втората политически сили не са дали своите становища.

Няма нищо по логично от това първия и втория да формират коалиция, тъй като имат множество допирни точки. Оставам с надеждата, че те ще оформят правителство“, подчерта той и намекна за общите им позиции по въпроса за джендър политиката.

Подозирам, че подхода е сбъркан. Първите и вторите могат да сформират правителство, тъй като имат много общи възгледи за някой неща. Рано е да говорим за реализация на трети мандат. Силно се надявам , че ще успее да се реализира правителство“ , завърши той.

Още Новини

Back to top button