Промяна
КРИМИНАЛНИ

Задържаният за убийството на швейцарския бизнесмен имал лични отношения със съпругата му

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Задържаният 57-годишен мъж за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге е познат на семейството, съобщиха на брифинг от прокуратурата в Перник.

Извършителят е работил при съпругата на жертвата, с която са имали лични и служебни взаимоотношения, посочи Албена Стоилова – говорител на Окръжна прокуратура. Мотивът за убийството е личен.

Престъплението е било извършено в гаража на жертвата – там, където е бил намерен и трупът. Тялото не е било премествано. Работи се по евентуално установяване на съпричастност и на други лица. На този етап няма такива доказателства. Не са направени самопризнания.

Има доказателства за употребен конкретен вид оръжие, констатирано е увреждане на белия дроб на жертвата и малка рана на шията. Експертизите все още не са готови. Показания пред съдия вчера е дала съпругата на убития Елизабет Ланге.

Иззети веществени доказателства при извършените във вчерашния ден претърсвания на няколко адреса и разпити са дали основание за повдигане на обвинение на 57-годишния мъж, каза наблюдаващият прокурор Аделина Алексиева.

Извършителят е адресно регистриран в София и е бил задържан вчера сутринта в дома му в столицата. Тази сутрин арестът е продължен с прокурорско постановление до 72 часа. Утре в Окръжен съд ще бъде внесено искане с предложение за вземане на най-тежката мярка за неотклонение.

Все още текат оперативни и процесуални действия.

Източник: БТА

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм!

 

Криминално

Новините Днес

Още Новини

Back to top button